Tjusiga chokladsuffléer

De portvinsmarinerade plommonen kompletterar smakupplevelsen. Lägg plommonen i marinaden dagen innan.

Ingredienser

  • medelstora ägg
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 msk socker
  • 125 g mörk choklad med minst 70 % kakaohalt
  • 1 tsk citronsaft
  • till formarna: smör och fint strösocker
  • till garnering: florsocker och chokladsmulor

Marinerade plommon
  • 500 g mörka plommon
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mörkt, sött portvin
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 kanelstång
  • ca 2 cm bit färsk ingefära
  • 1 msk citronsaft

Tillredning

Dryckesförslag
Tjusiga chokladsuffléer

Till chokladsuffléerna kan man välja mellan två drycker vars namn börjar lika. Både ett klassiskt portvin och porter sitter fint i chokladens fylliga smakvärld.