Tomatsylt för ostar
Den här lättlagade tomatsylten smakar underbart tillsammans med buffelmozzarella eller burrata.
Ett ögonblick…
Den här lättlagade tomatsylten smakar underbart tillsammans med buffelmozzarella eller burrata.
500 g tomater
1 1/2dl syltsocker
1 kanelstång
För servering
2 (à 150 g) buffelmozzarella- eller burrataost
300 g baguette
olivolja, basilika, flingsalt, svartpeppar från kvarn
Skär ett korssnitt i tomaterna på sidan med fästet. Doppa tomaterna snabbt i kokande vatten, då blir de lätta att skala. Skala tomaterna, ta bort fästet, tärna dem och lägg i kastrull.
Tillsätt syltsocker och kanelstång. Koka i fem minuter och låt svalna. Sylten svalnar snabbt i ett kallt vattenbad.
Servera med buffelmozzarella- eller burrataost och baguette.
Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki, dryckesförslag Anri Lindström och Taina Vilkuna, Alko