
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Varför inte byta ut den traditionella julskinkan mot en toskansk fläskrulle (grisrulle) fylld med smaker från Medelhavets sol.
1 kg ytterfilé av gris
flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
150 g torkade fikon
100 g parmaskinka
1 dl hackade örter, timjan och rosmarin
1 dl nyriven parmesan
smör-oljeblandning till stekningen
Ställ köttet i rumstemperatur ungefär en halv timme före tillredningen. Skär upp filén till en jämn platta. Bulta köttet försiktigt. Krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken. Tärna fikonen. Stek löken i olja. Slå i fikonen och fortsätt stekningen. Låt blandningen svalna.
Placera parmaskinkan, fikonblandningen, de hackade örterna och parmesanen ovanpå köttet. Gör en rulle av köttet och bind den med bomullstråd.
Bryn rullen i smör-oljeblandningen.
Lägg köttrullen i en ugnsform och stek den cirka en timme i ugn (+ 175 °C). Använd stektermometer vid behov: Grisrullen är färdig när termometern visar + 70 °C.
Låt rullen vila cirka 10 minuter i foliepapper. Avlägsna bomullstråden och skiva köttrullen. Servera med rosmarinkryddad klyftpotatis och frisk grönsallad.
Till den läckert söta gris-/fläskrullen kan man med fördel servera ett mustigt och syltigt rödvin med balanserad syrlighet från Toscana eller en fruktig och nyanserad ale.
Middagen är julaftonens höjdpunkt. I år bjuder vi på fylliga smaker från Medelhavets sol. De klassiska smakerna från Toscana får sällskap av moderna aromer med ostlig touch.
Fördrink
Tuscan fresco
Förrätt: crostini-bord
Kycklingleverpastej
Olivpasta
Varm sallad på kikärter och bladkål
Bresaola
Mellanrätt
Salviapasta
Varmrätt
Toskansk fläskrulle (grisrulle)
Nöt-fänkålspaté
Dessert
Panforte
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post