Tuomas koreanska bulgogi

Tuomas Enbuske gillar bulgogi.

Ingredienser

  • ca 800 g nötkött, t.ex. ytterfilé

Marinad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 knippa vårlök
  • 1 liten gul lök
  • ca 1 dl soja
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk rostade
  • sesamfrön

Till stekning
  • olja

Tillredning

  1. Strimla köttet och hacka löken. Rör samman ingredienserna för marinaden och lägg köttstrimlorna i den. Ställ i kylen för minst två timmar.
  2. Stek köttet i grill eller stekpanna så att det blir mört och gott. Om du vill ha morötter i rätten tillsätter du dem i slutskedet av stekningen.
  3. Bulgogi kan serveras med ris, eller insvept i sallatsblad.