Ugnsrostad broccoli

Tämj broccolin i ugn och krydda den rostade sparriskålen med mynta, apelsin och nötter.

Ingredienser

  • 400 g broccoli eller broccolini

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 msk olivolja   

  • flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn


Därtill

  • 1 msk rivet apelsinskal

  • 2 msk apelsinsaft

  • 3 msk finfördelad mynta

  • 1 dl krossade rostade cashewnötter

  • 1 msk olivolja

Tillredning

  1. Skär broccolin i långa bitar (broccolini behöver inte klyvas) och lägg bitarna på en ugnsplåt.

  2. Skala och hacka vitlöken. Slå den i olivoljan och krydda med salt och peppar. Slå oljan över broccolin (broccolinin). Rosta i ugn (+ 200 °C) – broccolini cirka 10 minuter och broccoli cirka 20 minuter.

  3. Slå det rivna apelsinskalet och apelsinsaften över den stekta broccolin. Toppa med mynta, krossade cashewnötter och olivolja.