Rosmarin är en välbekant följeslagare till ugnsrostade rotfrukter. I detta recept rostas rotfrukterna med en trevlig överraskning, nämligen tallkvistar.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Tämj broccolin i ugn och krydda den rostade sparriskålen med mynta, apelsin och nötter.
400 g broccoli eller broccolini
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn
Därtill
1 msk rivet apelsinskal
2 msk apelsinsaft
3 msk finfördelad mynta
1 dl krossade rostade cashewnötter
1 msk olivolja
Skär broccolin i långa bitar (broccolini behöver inte klyvas) och lägg bitarna på en ugnsplåt.
Skala och hacka vitlöken. Slå den i olivoljan och krydda med salt och peppar. Slå oljan över broccolin (broccolinin). Rosta i ugn (+ 200 °C) – broccolini cirka 10 minuter och broccoli cirka 20 minuter.
Slå det rivna apelsinskalet och apelsinsaften över den stekta broccolin. Toppa med mynta, krossade cashewnötter och olivolja.