Varm fransk potatissallad

Servera  potatissalladen med senap, örter och vitt vin på franskt vis. Gott och läckert!

Ingredienser

  • 1 kg potatis av god kvalitet

  • 2 salladslökar

  • 1 schalottenlök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 dl olivolja

  • 0,75 dl vitt vin

  • 1 msk dijonsenap

  • 4 msk finfördelad bladpersilja

  • flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning

  1. Rengör potatisen och koka den mjuk i salt vatten.

  2. Hacka salladslöken. Skala och hacka schalotten- och vitlöken och bryn dem i olja cirka en minut under omrörning. Flytta bort stekpannan från spisen och slå i salladslöken, vinet och bladpersiljan.

  3. Klyv eller skiva den varma potatisen och rör ner lökblandningen. Smaka av med salt och peppar.