Vegetarisk couscousröra med oliver

Den matiga salladen lämpar sig utmärkt för soliga picknickar.

Ingredienser

  • 5 dl fullkornscouscous
  • 5 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl olivolja
  • 3/4 dl äppelsaft
  • ca 600 g marinerade grönsaker på burk, t.ex. paprika, aubergin och jordärtskocka
  • 1 burk (290 g) urkärnade kalamataoliver
  • 400 g fetaost eller parmesanflagor (finger)salt, svartpeppar ur kvarn

Dessutom
  • Röd pestosås eller mandelsås med örter

Tillredning

  1. Koka couscousen i grönsaksbuljong enligt instruktionerna på förpackningen. Tillsätt oljan och apelsinsaften. Rör om väl och låt dra i ca 5 minuter.
  2. Skär vid behov grönsakerna i mindre bitar. Tillsätt dem och oliverna i couscousen. Rör om väl.
  3. Tillsätt den smulade fetaosten eller parmesanflagorna. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ner önskad sås i couscousen. Du kan också ställa fram såsen för sig i en skål, så kan var och en ta önskad mängd av den.


Med de här recepten åstadkommer du mat för tio personer:
Caprese med ugnsrostade tomater
Potatissallad med bönor
Röd pestosås
Chilimajonnäs
Mandelsås med örter
Italienska fiskbullar
Smördåstårta med fyllning av sparrispasta och skagenröra
Souvlakispett med kyckling