Vegetarisk hot dog

Den vegetariska hot dogen eller ”heta hunden” har trendig fyllning av sparris och ost.

Ingredienser

  • 4 färdiga hot dog-bröd

  • 8 stänger färsk grön sparris

  • 4–5 msk vitlöksaioli

  • 100 g mozzarella

  • sallat eller bladpersilja

  • 1 dl riven ost, exempelvis pecorino

Tillredning

  1. Värm bröden enligt anvisningarna på förpackningen. Koka sparrisen två minuter i liten mängd vatten i panna. Torka stängerna omsorgsfullt.  

  2. Laga hot dogen: Bred ut aioli på bröden och lägg i sparrisen, tunnskivad mozzarella, sallat och slutligen riven ost.   

TIPS! Sparrisen kan ersättas med exempelvis smal morot, vegetarisk knackkorv eller rökt tofu.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen, dryckesförslag Taina Vilkuna 

Dryckesförslag
Vegetarisk hot dog

Aromrik IPA rimmar utmärkt med den vegetariska hot dogens ostaromer. På förstamajbrunchen kan läckerheten även sköljas ner med fruktig champagne.