Vitvinssangria

Fräsch vitvinssangria lämpar sig utmärkt som dryck till vårens och sommarens fester. I det här receptet får den ljusa sangrian smak av citrusfrukter och kanel.

Ingredienser

  • 0,75 l vitvin

  • 2 lime

  • 1 blodgrape

  • 1 apelsin

  • 1,5–3 dl sockerlag eller socker enligt önskad sötma

  • 4 dl tonic-vatten eller citronlemonad

  • 4 kanelstänger

  • is

Tillredning

  1. Slå avkylt vitt vin och kanelstängerna i en kanna eller bålskål.

  2. Tvätta citrusfrukterna och skär dem i skivor. Tillsätt skivorna i kannan.

  3. Slå i tonic eller citronlemonad.

  4. Tillsätt sötma och avsluta med is.

Tips! Dekorera gärna med frukter, mynta eller färska björklöv.

Recept och foto Santeri Saarinen