Tillbaka
Recept

Waldorfsallad

Vegetarisk

Waldorfsallad

Vegetarisk
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Receptet på Waldorfsallad utvecklades på Waldorf Hotel i New York.

Dryckesförslag
Servera ljus lager eller pilsner till frukostbullarna, Waldorfsalladen och den gravade fisken. Bland säsongsölen är också stark lager eller ale är ett bra val.
Ingredienser
  • 400 g rotselleri

  • 1 äpple

  • 2 tsk citronsaft

  • 3 msk hackade valnötter

  • ca 1 dl majonnäs

  • salt, svartpeppar ur kvarn

Tillredning
  1. Skala selleriknölen och skär den i tändstickssmala strimlor. Koka dessa en kort stund i lite saltat vatten men inte så mycket att de mjuknar helt. Lägg strimlorna att svalna i kallt vatten.

  2. Skala och skär också äpplet till strimlor av samma dimension. Låt selleristrimlorna rinna av och blanda dem varsamt med äppelstrimlorna, citronsaften och valnötterna. Tillsätt precis så mycket majonnäs att blandningen blir fast. Salta och peppra. Servera med frukostbullar och gravad fisk. Du kan eventuellt tillsätta finhackad bladpersilja eller timjan.