Welsh rarebit

-

Ingredienser

  • 4–8 skivor lantbröd

Gratängsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl stout eller ale
  • 200–400 g riven cheddarost
  • 1/2 tsk senapspulver eller 1 tsk dijonsenap
  • svart- eller kajennpeppar
  • salt enligt smak
  • 2 msk worcestershiresås

Tillredning

  1. Smält fettet i en kastrull utan att bryna. Rör ut mjölet i fettet.
  2. Tillsätt mjölken lite i taget under oavbruten omrörning. Värm blandningen på medelvärme i ca 10 minuter tills såsen har tjocknat. Tillsätt ölet.
  3. Lyft kastrullen från spisen och tillsätt den rivna osten lite i taget. Gratängsåsen får vara ganska tjock. Smaksätt med senapspulvret, pepparn, saltet och worcestershiresåsen.
  4. Grilla ena sidan av brödskivorna knapriga.
  5. Häll gratängsåsen på den orostade sidan av skivorna. Gratinera under grillmotstånd tills ytan är vackert gyllenbrun