Tillbaka
Recept

Yoghurtdipp med gurka och mynta

Vegetarisk

Yoghurtdipp med gurka och mynta

Vegetarisk
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Tsatsikins släkting, yoghurtdipp med mynta och gurka, kan du servera till många olika rätter.

Dryckesförslag

Till en mezemåltid kan man med fördel servera ett nyansrikt och strukturerat sauvignon blanc -vin från Chile eller Nya Zeeland.

Andra alternativ är ett syrligt assyrtikovin från Santorini eller ett torrt strukturerat rosévin från Frankrike eller Italien.

Ölvänner kan välja ett veteöl med citrusaromer.

Ingredienser
  • 1 vitlöksklyfta

  • 0,5 liten gurka

  • 2 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt

  • 0,5 tsk flingssalt, esim. Maldon

  • 0,25 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn

  • 0,5 dl finskuren färsk mynta

Tillredning
  1. Skala och finfördela vitlöken. Tärna gurkan.

  2. Blanda ihop ingredienserna och låt dippen dra minst en halvtimme i svalt utrymme.