Yoghurtdipp med gurka och mynta

Tsatsikins släkting, yoghurtdipp med mynta och gurka, kan du servera till många olika rätter.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta

  • 0,5 liten gurka

  • 2 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt

  • 0,5 tsk flingssalt, esim. Maldon

  • 0,25 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn

  • 0,5 dl finskuren färsk mynta

Tillredning

  1. Skala och finfördela vitlöken. Tärna gurkan.

  2. Blanda ihop ingredienserna och låt dippen dra minst en halvtimme i svalt utrymme.

Dryckesförslag
Yoghurtdipp med gurka och mynta

Till en mezemåltid kan man med fördel servera ett nyansrikt och strukturerat sauvignon blanc -vin från Chile eller Nya Zeeland.

Andra alternativ är ett syrligt assyrtikovin från Santorini eller ett torrt strukturerat rosévin från Frankrike eller Italien.

Ölvänner kan välja ett veteöl med citrusaromer.