Nya drycker till brunch

Champagne fungerar alltid som brunchdryck, men likväl kan man duka fram ett rosa mousserande vin eller alkoholfria alternativ.

Till brunchbordet, med de många smakerna, rimmar fruktiga mousserande viner med citrus- eller brända toner, pärlande söta mucatviner eller varför inte ett rosa mousserande vin. Ett alkoholfritt mousserande vin är också ett bra val. Det lönar sig också att duka fram mineralvatten eller läskande saft.

Om den traditionella brunch-drycken bellini känns tråkig och kir inte heller säger klick kan du servera den amerikanska hit­drycken shrub & champagne.

I detta recept är mängden vinäger betydligt mindre än normalt på grund av blodgrapefruktens beska och syrlighet. I de amerikanska shrub-recepten är mängden vinäger upp till hälften av mängden socker, så inget hindrar att öka mängden vinäger.

Att kallt kaffe förskönar är en gammal sanning. Frys espresso eller annat starkt kaffe till små kuber och lägg kuberna i ett glas. Slå på vanlig eller vegetabilisk mjölk och avnjut iskaffet! Varför inte förhöja smaken ytterligare med en skvätt kaffe-, nöt- eller gräddlikör?

Mer dryckestrender