Tre tips för servering av drycker
Sommardryckerna njuts ofta som aperitif eller till fisk och grillade rätter. Därför ska i synnerhet öl vara fräscha, fruktiga och aromrika.
1. Kyl drycken väl och häll den i höga glas
Alla fräscha sommardrycker kan serveras rejält iskalla. Sommaren ser nog till att produkten blir varmare. Det bästa glaset är traditionellt högt och av tunt gods – ett rödvinsglas är utmärkt.
2. Lager, veteöl och pils är gott till grillade rätter och fisk
Fruktiga lageröl fungerar mycket bra med grillat. Veteölen är ypperliga allrounddrycker till mat. De är lättdruckna och otroligt fräscha, och de är mycket goda till bl.a. nordiska fiskrätter och andra rätter med milda aromer. Till halstrad fisk är det säkra valet en fräsch pils.
3. Alkoholfritt smakar i sommarvärmen
Längtan efter lätthet och friskhet under den varma årstiden märks också på åtgången av alkoholfria drycker och drycker med låg alkoholhalt. Det finns ett mångsidigt sortiment av röda viner, vita viner, roséviner, mousserande viner och öl med låg alkoholhalt. Viner med låg alkoholhalt innehåller 0,6–9,9 % alkohol och öl med låg alkoholhalt 0,6–4,4 % alkohol.