Varva med vatten

Vi måste dricka vatten för att må bra, men vi glömmer lätt bort att göra det. För att påminna finländarna om hur viktigt det är att dricka vatten introducerar vi Välivesi (Mellanvatten) ─ ett lätt kolsyrat vatten på flaska.

När vi dricker vatten emellanåt, dricker vi måttligare med alkohol och sköter samtidigt om kroppens vätskebalans. Då är det bubblande Välivesi perfekt, men det finländska kranvattnet, som är bäst i världen, lämpar sig också utmärkt för detta ändamål.

Välivesi finns i våra butiker och i vår webbutik från och med den 3 juni.

Vattnet balanserar smakerna

Den rätta drycken är kronan på en god måltid, en fin upplevelse och en trevlig kväll. Välivesi är ett naturligt komplement till vårt sortiment, som stödjer matens och dryckens förbund. Vatten är också ett utmärkt alternativ som den enda drycken till måltiden.

Även om det finns otroligt många olika drycker som kompletterar smakupplevelsen för varje maträtt är det alltid bra att också servera friskt vatten till måltiden. Vattnet balanserar smakerna, sköljer munnen och skapar plats för de nästa smakupplevelserna.

Om du tar, ta också vatten

Alkohol torkar ut kroppen och höjer alkoholhalten i blodet. När du minns att dricka vatten emellanåt orkar du bättre hela kvällen och också i morgon. En bra fest känns nämligen bra också dagen efter. Vatten förebygger även den vätskebrist som alkoholdrycker orsakar.

Välivesi hjälper oss att använda alkohol på ett ansvarsfullare sätt. Därför är produkten ett naturligt komplement till vårt sortiment.

Välivesi hjälper också naturen

Alkos egen produkt Välivesi kommer från Kangasahde källa i Kurikka och den tappas på flaska med el som producerats med vindkraft. Välivesi säljs i en pantflaska som tillverkats av hundraprocentig återvinningsplast. Vi använder en del av intäkterna från försäljningen av Välivesi för att stödja Håll Skärgården Ren rf.

Kom ihåg att återvinna de tomma dryckesförpackningarna, så sköter du om miljön också själv. Du kan returnera Välivesi-flaskan till vilket returställe för flaskor som helst i Finland.