På veckoslutet serveras brunch

Brunch: vilket underbart svepskäl att äta frukostens och lunchens bästa bitar samtidigt! Välkomna vänner och bekanta och öppna en flaska bubblande eller servera läskande saft.

Vilket blir resulatet när man kombinerar frukostingredienserna yoghurt, skinka och ägg? Läcker brunchpizza för alla smaker, naturligtvis.

Brunchpizzans fylliga och något feta smak kan med fördel balanseras upp med ett friskt och syrligt italienskt mousserande vin. Den som vill ha ett fruktigt mousserande vin med brända toner kan välja en mycket torr, torr eller halvtorr spansk cava.

Prosecco har en okomplicerad framtoning som lämpar sig utmärkt till  pizzan och brunchens övriga rätter. Varför inte ta ut svängarna och välja ett rosa mousserande vin?

Granola är en av årets mathöjdare, vilket inte är så konstigt. Knaperrostade havreflingor i kombination med riven choklad och nötter sätter guldkant på vilken morgon som helst.

Väl avkylda mousserande och pärlande söta muscatviner passar utmärkt till granolan och de övriga brunchrätterna. Vinets rela­tivt låga alkoholhalt lämpar sig väl för den tidiga timmen. Kom ihåg de alkoholfria alternativen!

More is more, alltså mer är mer, säger amerikanen och steker tjocka fina pannkakor. Dryga ut smeten med vallmofröer och citron och servera de härliga amerikanska citronpannkakorna med underbar lönnsirap. Vilken brunch­delikatess!

Ett traditionellt torrt och fruktigt mousserande vin från USA eller Nya Zeeland med citrustoner och en sockerhalt på minst 10 gram per liter balanserar upp pannkakornas och lönnsirapens sötma.


Reseptit:

Brunssipizza

Suklaa-pähkinägranola

Sitruunapannukakut

Läs mer om mattrender