Birch Named Hugo

Bartender Markus Sillanpää i Åbo fick i uppdrag av Alko att ta fram en cocktail som skulle passa bra att dricka på klipporna efter ett lyckat fiskafänge.

Markus skred till verket och gjorde en alkoholfri version av Hugo som är en riktig cocktailklassiker. Den har smak av fläderblomma, lime, mynta och björklöv.

Ingredienser

  • 4 cl fläderblomssirap

  • 2–3 cl limejuice

  • färsk mynta

  • björklöv

  • 12 cl alkoholfritt mousserande vin

  • 6 cl vichyvatten

  • is

Till garnering

  • myntablad

  • små kvistar av björk

Tillredning

Häll sirap och limejuice i ett stort vinglas. Tillsätt färsk mynta och ett par björklöv. Fyll glaset med is. Toppa med alkoholfritt mousserande vin och vichyvatten. Garnera med myntablad och små kvistar av björk.

Tips: I stället för fläderblomssirap kan du smaksätta mocktailen med 2 till 4 cl fläderblomssaft och 2 cl sockersirap.

Andra Mocktailar