Choco-Chili Hoptail

Bartendern Mika Räisänen har skapat en hoptail eller alkoholfri ölcocktail som passar som hand i handske på oktoberfester och andra höstevenemang.

Choco-chili-hoptailen har en aromatisk, malttät och söt mörk lager som bas. Dessa öltoner lyfts fram av chokladen. Chili och choklad är en himmelsk kombination och chilin ger chokladen ett lagom sting. Prost!

Ingredienser

  • 2 msk smält choklad

  • ca 10 myntablad

  • två små bitar chili

  • mörkt lageröl utan alkohol

Till garnering

  • färsk mynta

  • chili

Tillblandning

  1. Häll upp den smälta chokladen i ett glas eller en mugg som rymmer 2,5–3,0 dl.

  2. Tillsätt myntabladen och chilibitarna. Tryck försiktigt ned dem i glaset eller muggen.

  3. Häll på lite öl och blanda väl.

  4. Fyll glaset eller muggen med is. Fyll upp med resten av ölet.

  5. Garnera med en kvist mynta och en strimla chili.

Andra Mocktailar