Webbutikens leveranstider för företagskunder

Är du företagskund går det enkelt och snabbt att handla i webbutiken. Från vårt sortiment med över 10 000 produkter kan du via webbutiken beställa de drycker som passar just ditt företagsevenemang.

I bästa fall levererar vi beställningen inom två vardagar till företagsadressen eller direkt till festplatsen. Om du vill kan du också hämta ut beställningen på en butik eller en uthämtningsplats.

För din företagsbeställning kan du välja antingen:

1. företagstransport
2. uthämtning på en butik eller en uthämtningsplats

1. Leverans som företagstransport 

Produkter som är genast tillgängliga levererar vi i bästa fall inom två vardagar till företagsadressen eller evenemangsplatsen. Till norra Finland och till skärgården levererar vi senast inom tre vardagar. De produkter som genast är tillgängliga känner du igen på det gröna märket bland tillgänglighetsuppgifterna. Observera att tillgänglighetsuppgiften kan variera beroende på den produktmängd du väljer. Din beställning levereras kl. 9-16. Priset på vår företagsleverans är 25 euro.

Företagstransport som precisionsleverans

Om du behöver få din beställning levererad en viss vardag och tidpunkt kan du välja alternativet precisionsleverans. Chauffören ringer före leveransen och kommer ännu överens om en exaktare tidpunkt. Du kan välja precisionsleverans för de produkter som är genast tillgängliga i webbutiken (grönmarkerade). 

Om din beställning innehåller produkter som inte genast är tillgängliga (gulmarkerade) kan du be om precisionsleverans vid kundtjänsten: kundtjänst@alko.fi. Vänligen kontakta kundtjänsten minst 10 vardagar, dvs. två veckor, före önskad leveranstidpunkt. Priset på vår precisionsleverans är 40 euro.

Se våra produkter som är genast tillgängliga >

2. Avhämtning på en butik eller uthämtningsplats

Produkter som är tillgängliga inom 4–5 vardagar

De produkter som är genast tillgängliga levereras till våra butiker inom fyra vardagar från beställningen. Till norra Finland och till skärgården sker leveransen senast inom fem vardagar. Vi meddelar dig per e-post och sms när du kan hämta din beställning. De produkter som levereras inom 4–5 vardagar känner du igen på Tillgänglig inom 1-5 vardagar texten bland tillgänglighetsuppgifterna. Leveransen till en Alko-butik är gratis.

Produkter som är tillgängliga inom 6-7 vardagar

Leveranstid är 6-7 vardagar. Du ser vilka produkter levereras inom 6-7 vardagar på texten under produktbilden. Normal leverans till våra butiker är gratis.

Snabbleverans inom 1–3 vardagar

Du kan beställa produkter med snabbleverans till en butik eller uthämtningsplats och i bästa fall kommer leveransen fram inom 1–3 vardagar, beroende på området. Snabbleverans inom en vardag är redan möjligt i tiotals butiker i Huvudstadsområden, Tammerfors, Åbo, Lahtis och i dessa städers närområden. När du vid kassan i webbutiken kommer till valet av leverans- och betalningssätt ser du vilket leveransområde butiken som du valt tillhör. Till norra Finland och till skärgården sker leveransen senast inom tre vardagar. Priset på vår snabbleverans är 9 euro. De produkter som levereras inom 1–3 vardagar känner du igen på på Tillgänglig inom 1-5 vardagar texten bland tillgänglighetsuppgifterna.

Obs! Om du väljer avhämtning från en butik eller uthämtningsplats bör du beakta att företag eller cateringföretagare som tillhandahåller transporttjänster kan inte mot betalning hämta beställningar för din räkning. Att mot betalning hämta eller transportera beställningar till kunden betraktas som langning, vilket är i strid med alkohollagen.

Produkter som inte genast är tillgängliga 

Alkos sortiment innehåller också produkter som inte genast är tillgängliga vid beställningstidpunkten. Sådana produkter är gulmarkerade. För beställningar som innehåller gulmarkerade produkter kan en exakt leveranstid inte utlovas eftersom tillgängligheten på produkterna varierar. Men även dessa produkter levererar vi så snabbt som möjligt, uppskattningsvis inom 8–15 vardagar. Om du behöver beställningen snabbare än så kan du minska antalet gulmarkerade produkter så att de blir gröna eller välja en annan produkt.

Kontrollera leveransdagen

En webbeställning levereras alltid på en gång om alla produkter i beställningen är tillgängliga. När du gör beställningen och vid kassan i webbutiken kommer till valet av leverans- och betalningssätt ser du den beräknade leveransdagen. Leveransdatumet anges också på orderbekräftelsen och i Mitt Alko.