Handla i god tid så undviker du ruschen

För oss på Alko är det viktigt att säkerställa att det är så tryggt som möjligt att handla i våra butiker. Vi har sammanställt en checklista över det viktigaste du kan göra för att det ska gå så smidigt som möjligt för dig och andra att handla hos oss också i Första maj. Så låt oss ta hand om oss själva och andra och följa rekommendationerna i det exceptionella läget.

1. Handla i god tid

Fredagen 30.4. före Första maj är en av årets brådaste dagar i de flesta av våra butiker. Om du har möjlighet rekommenderar vi att du gör dina Första maj inköp i god tid. På så sätt kan vi garantera tillräckliga avstånd och att det är tryggt och säkert i butikerna.  

Våra rekommendationer för att undvika trängsel

  • Under Första maj veckan rekommenderar vi att du besöker butiken i början av veckan. Handla gärna tidigt på förmiddagen (kl. 9-11) eller de sista timmarna innan vi stänger på kvällen. Då är det vanligen lugnast i våra butiker.

2. Notera öppettider

  • Under Första maj veckan betjänar våra butiker normalt från måndag till torsdag. 
  • Valborgmässoafton (fre 30.4.) har vi öppet kl. 9-18 
  • Första maj (lör 1.5) har vi stängt  

 Kontrollera den aktuella informationen för din butik på våra butikssidor innan du går för att handla. 

3. Säkert besök i butik - vänligen följ dessa instruktioner

Vi hoppas att du betalar med kort eller kontaktlöst. Var noga med handhygienen.  Skydda din mun och näsa med en näsduk eller ärmen när du hostar eller nyser. Håll också ett avstånd på minst två meter till andra kunder och personalen. Kom hellre ensam till butiken än i en stor grupp. Besök inte en butik om du känner dig sjuk. Om du är i karantän ska du inte besöka en butik.

Vi rekommenderar att du använder ansiktsskydd i våra butiker i enlighet med hälsomyndigheternas rekommendationer.

Ålderskontroll ingår i Alkos systematiskt ansvarsfulla kundtjänst. Expediten måste kunna säkerställa kundens ålder, och det går inte att göra på ett pålitligt sätt om kundens ansikte är täckt. Om du alltså bär munskydd, vänligen ta bort det för att vi ska kunna kontrollera din identitet ock ålder. Det enklaste sättet att göra det är att ta tag i skyddets öronslingor med rena händer och flytta skyddet bort från ansiktet för en stund. Rör inte skyddets utsida och flytta det inte ner under hakan eller upp i pannan. Efter att vi har konstaterat din ålder, kan du sätta på skyddet igen utan att röra ansiktet.

4. Vilka åtgärder har vi vidtagit i butikerna för att förhindra att coronaviruset sprids? 

Vår personal arbetar för att kunderna ska få utmärkt service även i denna situation. Vi fäster särskild uppmärksamhet vid städningen och hygienen. Vi rengör betalterminalerna, kassan, pekdatorerna, mobiltelefonerna, kassaknapparna, handtagen på shoppingkorgarna och -vagnarna samt kassabandet flera gånger om dagen.

Vi kommer inte till jobbet om vi är sjuka. Vi hostar och nyser i ärmen eller näsdukar och håller oss på tillräckligt avstånd från varandra. Vi hoppas att också våra kunder ska göra det och påminner dem om detta i vår butikskommunikation.  Rekommendationerna och anvisningarna är till godo för oss alla.

Dessutom vill vi skydda både våra medarbetare och kunder genom att montera plexiglas vid kassorna. De skyddar människor mot droppsmitta och monteras i alla våra över 360 butiker. Dessutom använder Alkos personal andningsskydd i kundservicen.

5. Vi ger dig dryckesrekommendationer också på nätet

Du vet väl att du får personlig betjäning också på nätet? Alkos experter hjälper dig gärna i frågor om mat och dryck på Alko.fi:s chatt, per telefon på 020 692 771 (lna/mta) eller på e-postadressen kundtjanst@alko.fi.

Kom ihåg när du handlar hos oss
  • Att använda ansiktsskydd
  • Att sköta om handhygienen
  • Att hosta eller nysa i en näsduk
  • Att hålla tillräckligt avstånd till andra kunder och våra expediter

Vi hoppas att ni föredrar kort- och närbetalning.

corona, korona