Avignonesi Occhio di Pernice Vin Santo di Montepulciano 2000

Dessertvin, starkvin och andra viner | Italien, Toscana
199000.375l

Quantity must be a number greater than zero.

Tyvärr har vi inte tillräckligt med produkter i lager för din beställning.

Var god, välj antal.

Du kan inte köpa mer än 990 stycken av denna produkt.

Plus Icon
Minneslista
Dessertvin, starkvin och andra viner | Italien, Toscana
DOC Vin Santo di Montepulciano
Söt, medelhög syra, inslag av plommonmarinad, inslag av mörk choklad, lätt dadelton, inslag av medicinalörter, sirapskaraktär, generös, lång
  • ALKOHOL
    12.5%
  • SOCKER
    480.0 g/l
  • SYROR
    8.6 g/l
  • ENERGI
    270.0 Kcal/100 ml
  • FÖRPACKNING
    flaska
  • STORLEK
    2 st.
  • FÖRSLUTNING
    naturkork
  • PRODUCENT
    Avignonesi
  • EXTRAKT
    510.0 g/l
  • TILLÄGGSINFO
    Dessertvin
  • SORTIMENT
    specialparti
VARUNUMMER
479804

Söta vita dessertviner är tillverkade av övermogna och därför speciellt söta och aromatiska druvor. Ofta har druvorna torkat på grund av ädelröta, botrytis cinerea , vilket ger vinet en arom av honung och medicin.

I söta dessertviner kan du känna smak av persika, aprikos, citrusfrukter och honung. Ädelrötade dessertviner har därtill en sofistikerad medicinsmak, frisk syra och intensivt fyllig sötma.

Tumregeln för att kombinera efterrätt och vin är att vinet bör vara en grad sötare än rätten. Dessertvinerna matchar bäst färskt bäriga, fruktiga och gräddiga efterrätter.

Servera dessertvin med gräddpudding, vit chokladmousse, crêpes suzette, makroner eller blåmögelost.

Servera söta dessertviner väl avkylda, vid 8–10-grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på knappa tre timmar i kylskåp.

Kända dessertvinstyper är Sauternes, Tokaj, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese och Eiswein.

Ädelrötade dessertviner hör till de viner som tål lagring allra bäst. Många av dem kan källarlagras i flera decennier.




Eventuella allergener som dryckerna innehåller framgår av produktens etikett.
Tillverkaren och importören av en alkoholdryck ansvarar för kvaliteteten och
sammansättningen hos den alkoholdryck som de överlåtit till konsumtion och för
att produkten och det som står angivet på den och annan presentation är
förenliga med de regler och bestämmelser som gäller den.