-
fet fisk
Fet fisk har ofta mer smak än magra fiskarter. Därför kan också drycken som serveras till dem vara en grad fylligare.
Ett ögonblick…
-
gris
Gris har en mildare smak än exempelvis nötkött. Därför kan också drycken som du väljer till den vara ett steg lättare.
Ett ögonblick…
-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
milda ostar
Milda, färska och ljusa ostar trivs i sällskap med likaså en mild och fräsch dryck. Exempelvis ett fräscht och syrligt vitvin, ett lätt rödvin eller en smakrik öltyp fungerar.
Ett ögonblick…
-
skruvkapsyl av metal
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER545777
-
ALKOHOL13.0%
-
SOCKER3.0 g/l
-
SYROR6.1 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS20.81 EUR
-
PANT0.1 €
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGskruvkapsyl av metal
-
PRODUCENTWeingut Brennfleck
-
SUPPLIERGranqvist Beverage House Ab. Filial
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Friska och fruktiga vita viner är torra, halvtorra eller halvsöta. De kännetecknas av en frisk syra som balanserar upp den intensiva fruktigheten.
I vinets fylliga fruktighet kan du känna aromer av gula plommon, äpple och persika. Syran i vinet ger en frisk eftersmak som passar till matbordet.
Passar tillVinerna är utmärkta exempelvis till små salta förrätter, pasta samt fisk- och skaldjursrätter.
Servera dessa viner med till exempel olika tapas eller antipasti, räksallad eller sushi.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp. Ju sötare vinet är, desto svalare kan det serveras.