Homare Fuji Junmai Ginjo Sake

Dessertvin, starkvin och andra viner
Dessertvin, starkvin och andra viner
Halvtorr, inslag av honungsmelon, toner av vit persika, inslag av gula plommon, örtig
Halvtorr, inslag av honungsmelon, toner av vit persika, inslag av gula plommon, örtig
  • Produktinformation
    • VARUNUMMER
      649067
    • ALKOHOL
      15.0%
    • SOCKER
      20.0 g/l
    • ENERGI
      90.0 Kcal/100 ml
    • LITERPRIS
      35.0 EUR
    • FÖRPACKNING
      flaska
    • FÖRSLUTNING
      annan förslutning
    • PRODUCENT
      Fuji Takasago Shuzo
    • SUPPLIER
      Jf Trading
    • SORTIMENT
      ordinarie sortiment
  • Smak
    Smak

    Sake är en japansk dryck tillverkad av vatten och ris genom jäsning.

    Riset ger smaken sötma och drycken har ofta låg syra. Smaken varierar från torr till halvsöt.

    Utöver risets sötma kan du i sake känna aromer av honungsmelon, lätta citrusfrukter, äpple och milda kryddor.

    Passar till

    Högklassig sake serveras ofta avkyld, vid cirka 10–12 grader eller ännu svalare. Sake som serveras i början av en måltid kan värmas i vattenbad till cirka 40 grader.

    Det som bäst matchar sake är givetvis japansk mat. Pröva sake vid olika temperaturer till exempel med sushi för att hitta den variant som du gillar bäst.

    Servering

    Sake kan serveras vid olika temperaturer enligt årstid: uppvärmd sake under kalla månader och avkyld i sommarhettan.

    Sake är en färskvara som inte blir bättre med åldern. Det rekommenderas att en öppnad sakeflaska dricks upp inom några dagar och den öppnade flaskan ska förvaras i kylskåp – precis som vin.

Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.

Dina senast besökta produkter