-
får
Smakrikt fårkött kan tillredas på många olika sätt. Det är bäst att välja matchande fylliga drycker till kött med kraftig smak. Lammkött är aningen mildare i smaken än får, men samma drycker passar också till det.
Ett ögonblick…
-
gris
Gris har en mildare smak än exempelvis nötkött. Därför kan också drycken som du väljer till den vara ett steg lättare.
Ett ögonblick…
-
aperitif
En aperitif som serveras före måltiden väcker aptiten och skapar stämning. En bra aperitif är mild, fräsch och torr.
Ett ögonblick…
-
gosdryck
Njutningsdrycker är drycker som är trevliga att avnjuta som sådana. De har nyansrika och mångdimensionella aromer.
Ett ögonblick…
-
miljöansvarig förpackning
Med symbolen för miljöansvarig förpackning märks förpackningar med miljöcertifiering och lättare glasflaskor.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER720644
-
ALKOHOL10.5%
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
ÖLTYPspecialitet (specialitet)
-
LITERPRIS31.09 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
BITTERÄMNEN30.0 EBU
-
STAMVÖRT20.0 °P
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller kornmalt
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGkronkork
-
PRODUCENTJopen Brewery
-
SUPPLIERBrews4U Finland Oy
-
SORTIMENTspecialparti
-
-
Smak
Smak
Specialöl är mer sällsynta öltyper eller sådana vars stil är svårare att klassificera enligt de mest kända öltyperna.
Smaken varierar från från krispig, frisk och mild till fyllig, söt och stark. I gruppen specialöl ingår över-, under- och spontanjästa öltyper.
Passar tillVissa specialöl är gamla, lokala och traditionella öl medan andra är helt nya produkter. I den här gruppen ingår bland annat lambic, fruktöl, rököl, klosteröl, smaksatt öl, saison och sahti.
Servera till exempel klosteröl med svartstämplad emmentaler, körsbärsöl med brieost, rököl med barbeque-kryddade grillspett eller sahti med basturökt skinka.
ServeringServeringstemperaturen för specialöl varierar från väl avkylda till lätt avkylda, dvs. 7–14 grader. Fråga en sakkunnig försäljare om råd för rätt temperatur!