-
gryträtter
Gryträtter har ofta en riklig smak men vid långkok blir smaken ganska mjuk. Som dryck kan väljas något med en generös och mjuk smak. Om maten är mycket fet, får drycken gärna ha en stramhet som bryter den feta smaken.
Ett ögonblick…
-
vilt
Viltkött har i regel en ganska kraftig smak. Därför är lämpliga viner till vilt framför allt fylliga rödviner. Mustiga vilträtter passar också utmärkt ihop med ett fylligt öl.
Ett ögonblick…
-
grillrätter
Grillning ger maten rikligt med aromer av eld och rök. Därför ska drycken på motsvarande sätt vara generös men också relativt mjuk.
Ett ögonblick…
-
chokladdesserter
Mörk choklad har en så pass kraftig smak, att det är bäst att välja en fyllig ölsort eller ett generöst, i allmänhet sött vin. Vit choklad har en lättare smak än mörk, så till den fungerar det bra med milda dessertviner.
Ett ögonblick…
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER733824
-
ALKOHOL6.8%
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
ÖLTYPstout & porter (stout)
-
LITERPRIS17.73 EUR
-
PANT0.1 €
-
TILLÄGGSINFOSmåbryggeri
-
BITTERÄMNEN37.0 EBU
-
STAMVÖRT17.7 °P
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller koffein. Innehåller kornmalt
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGkronkork
-
PRODUCENTKanavan Panimo
-
SUPPLIERKanavan Panimo
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Stout och porter är robusta överjästa öltyper med stark karaktär och en kraftig smak från mörkrostade maltsorter.
De rostade aromerna har smak av bröd, memma, kaffe och mörk choklad
Passar tillSkillnaderna mellan stout och porter har försvunnit i historiens dunkel, men traditionellt var stout stadigare än porter. Båda har variationer från söt till torr och mild till stark.
Servera stout och porter till exempel med rökt lamm, pepparost eller mörk chokladtårta.
ServeringStout och porter serveras lämpligast avkylt, vid 10–14-grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en dryg timme i kylskåp.