-
söta desserter
Tumregeln för att kombinera efterrätt och vin är att vinet gärna får vara en grad sötare än efterrätten. I annat fall kommer vinets smak inte fram, utan det smakar bara syrligt. Även öl kan gärna provas med efterrätter.
Ett ögonblick…
-
bär och frukt
Till frukt och bär passar det i regel med relativt lätta drycker som avspeglar deras friskt fruktiga och söta smaker.
Ett ögonblick…
-
salta tilltugg
Till salta tilltugg kan väljas ett brett urval av olika drycker. Ofta serveras de före den egentliga måltiden, varför drycken helst ska vara mild och fräsch.
Ett ögonblick…
-
chokladdesserter
Mörk choklad har en så pass kraftig smak, att det är bäst att välja en fyllig ölsort eller ett generöst, i allmänhet sött vin. Vit choklad har en lättare smak än mörk, så till den fungerar det bra med milda dessertviner.
Ett ögonblick…
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER903595
-
ALKOHOL5.2%
-
ENERGI50.0 Kcal/100 ml
-
ÖLTYPspecialitet (sour ale)
-
LITERPRIS15.02 EUR
-
TILLÄGGSINFOSmåbryggeri
-
BITTERÄMNEN25.0 EBU
-
STAMVÖRT13.7 °P
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller kornmalt. Innehåller vetemalt
-
FÖRPACKNINGburk
-
FÖRSLUTNINGmetallförpackning
-
PRODUCENTTo Øl
-
SUPPLIERDiamond Beverages
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Specialöl är mer sällsynta öltyper eller sådana vars stil är svårare att klassificera enligt de mest kända öltyperna.
Smaken varierar från från krispig, frisk och mild till fyllig, söt och stark. I gruppen specialöl ingår över-, under- och spontanjästa öltyper.
Passar tillVissa specialöl är gamla, lokala och traditionella öl medan andra är helt nya produkter. I den här gruppen ingår bland annat lambic, fruktöl, rököl, klosteröl, smaksatt öl, saison och sahti.
Servera till exempel klosteröl med svartstämplad emmentaler, körsbärsöl med brieost, rököl med barbeque-kryddade grillspett eller sahti med basturökt skinka.
ServeringServeringstemperaturen för specialöl varierar från väl avkylda till lätt avkylda, dvs. 7–14 grader. Fråga en sakkunnig försäljare om råd för rätt temperatur!