-
grillrätter
Grillning ger maten rikligt med aromer av eld och rök. Därför ska drycken på motsvarande sätt vara generös men också relativt mjuk.
Ett ögonblick…
-
kryddiga och köttiga korvar
Om en korv är mycket smakrik lönar det sig att välja en motsvarande fyllig dryck. Det andra alternativet är att som motpar välja ett lätt och friskt vin eller öl.
Ett ögonblick…
-
gryträtter
Gryträtter har ofta en riklig smak men vid långkok blir smaken ganska mjuk. Som dryck kan väljas något med en generös och mjuk smak. Om maten är mycket fet, får drycken gärna ha en stramhet som bryter den feta smaken.
Ett ögonblick…
-
sällskapsdryck
Sällskapsdrycker är ofta okomplicerade drycker, med en lättillgänglig smak och kräver nödvändigtvis inte mat som sällskap. Här finns också drycker som passar för festliga tillfällen.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
veganskt
Veganska drycker produceras utan animaliska ämnen eller material och de innehåller inga animaliska råvaror.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER906914
-
ALKOHOL14.5%
-
SOCKER1.0 g/l
-
SYROR5.7 g/l
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS31.2 EUR
-
PANT0.1 €
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTAlbet i Noya
-
SUPPLIERFine Brands
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Nyanserade och utvecklade rödviner är medelfylliga eller fylliga viner med aromer som utvecklats under lagring: läder, stall, ekfat och örter.
Dessa jordnära aromer förstärks när vinet mognar och utvecklas. Lagring på ekfat ger därtill toner av kryddor och vanilj.
Passar tillNyanserade och utvecklade viner matchar rustika kötträtter. De passar också utmärkt till ost och att sitta och smutta på.
Servera dessa viner till exempel med renfilé, entrecôte eller hårda, mogna ostar som gouda, parmesan eller manchego.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.