-
aperitif
En aperitif som serveras före måltiden väcker aptiten och skapar stämning. En bra aperitif är mild, fräsch och torr.
Ett ögonblick…
-
mager fisk
Magra och medelfeta fiskar har en relativt mild smak. Därför får också dryckerna vara ganska lätta och friska.
Ett ögonblick…
-
skaldjur
Det gemensamma för skaldjur är en mild, elegant smak. De lätta men nyanserade smakerna matchas bäst av lika lätta men aromatiska drycker.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
veganskt
Veganska drycker produceras utan animaliska ämnen eller material och de innehåller inga animaliska råvaror.
-
miljöansvarig förpackning
Med symbolen för miljöansvarig förpackning märks förpackningar med miljöcertifiering och lättare glasflaskor.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER908597
-
ALKOHOL11.0%
-
SOCKER12.0 g/l
-
SYROR5.9 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS19.75 EUR
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTVinopera
-
SUPPLIERBlend Maker Oy
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
SmakSötman varierar från mycket torr till halvsöt. Kännetecknande är en frisk syrlighet som balanserar upp den rikliga fruktigheten. Lämpar sig för skålar, som sällskapsvin eller till rätter med exempelvis skaldjur, fisk och vegetariskt.Passar tillMousserande vin och champagne passar till skålar, aperitif, som sällskapsdryck eller matdryck till och med genom hela måltiden.ServeringTraditionellt tillverkat mousserande vin serveras väl avkylt, vid 8–12-grader. Färska och friska mousserande viner serveras något svalare, vid 6–8 grader.
En stopper för mousserande vin bevarar bubblorna i flaskan i flera dagar, förutsatt att den står i kylskåp. Ju fullare den öppnade flaskan är, desto bättre bevaras bubblorna.
Med en gel cooler som förvaras i frysen kan en rumstempererad vinflaska kylas till lämplig temperatur på cirka 20 minuter. I en stor cooler eller hink med isbitar och vatten kyls vinet på bara en kvart.