-
kyckling, kalkon
Kyckling och kalkon har ett kött som är ljust och magert. Med dem passar vanligen lätta drycker, men ju mer smak det finns i rätten, desto fylligare kan drycken vara.
Ett ögonblick…
-
fet fisk
Fet fisk har ofta mer smak än magra fiskarter. Därför kan också drycken som serveras till dem vara en grad fylligare.
Ett ögonblick…
-
sallader, vegetarisk mat
Till de flesta sallader och vegetariska rätter passar det med ett torrt och ganska lätt vitt vin. Öl som trivs ihop med vegetariska rätter är likaså ljusa, fräscha och relativt lätta ölsorter.
Ett ögonblick…
-
skaldjur
Det gemensamma för skaldjur är en mild, elegant smak. De lätta men nyanserade smakerna matchas bäst av lika lätta men aromatiska drycker.
Ett ögonblick…
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER918641
-
ALKOHOL12.0%
-
SOCKER1.0 g/l
-
SYROR4.8 g/l
-
ENERGI70.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS41.2 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGnaturkork
-
PRODUCENTRennersistas
-
SUPPLIERSoil Wine Group Oy
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Mjuka och lätta vita viner är torra, med en mogen fruktighet som ackompanjeras av lätt syrlighet.
I vinets mogna fruktighet kan du känna aromer av päron, äpple och persika. Tack vare sin mjukhet passar vinerna även för dem som inte vanligen gillar torrt vitvin.
Passar tillBra universalviner på grund av sin lätthet och passar som sällskapsvin, till buffébordet eller till vegetarisk mat.
Servera dessa viner med till exempel kantarellpaj, grönsakstapas eller tonfiskpasta.
ServeringVitt vin är bäst när det serveras svalt, vid cirka 10–12 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på några timmar i kylskåp.