-
milda ostar
Milda, färska och ljusa ostar trivs i sällskap med likaså en mild och fräsch dryck. Exempelvis ett fräscht och syrligt vitvin, ett lätt rödvin eller en smakrik öltyp fungerar.
Ett ögonblick…
-
nöt
Nästan vilket rödvin som helst, som är tillräckligt fylligt, passar till nötkött. Öl som väljs till nötkött kan vara fylligt.
Ett ögonblick…
-
pasta och pizza
Pasta har i sig en neutral smak. Därför styrs dryckesvalet väsentligen av matens övriga ingredienser som sås, fyllning och kryddor. Till pasta och pizza välja en dryck som helst har samma grad av fyllighet som maten.
Ett ögonblick…
-
gryträtter
Gryträtter har ofta en riklig smak men vid långkok blir smaken ganska mjuk. Som dryck kan väljas något med en generös och mjuk smak. Om maten är mycket fet, får drycken gärna ha en stramhet som bryter den feta smaken.
Ett ögonblick…
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER918771
-
ALKOHOL13.5%
-
SOCKER0.0 g/l
-
SYROR6.1 g/l
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS37.83 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGglaspropp
-
PRODUCENTVigneto San Vito
-
SUPPLIERVino Nostrum OÜ
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Bäriga och friska rödviner är lätta eller medelfylliga viner som har aromer och syra från färska bär.
I vinerna kan du känna smak av tranbär, hallon och körsbär. Syrligheten i smaken gör vinet friskt och lämpligt för matbordet.
Passar tillBäriga och friska rödviner passar bra till pasta, vegetariskt och kycklingrätter samt till inälvor som lever, men även till fiskrätter.
Servera dessa viner till exempel med en tomatbaserad pastarätt, marockanskt kryddad kycklinggryta eller ugnslax gratinerad med blåmögelost.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.