-
nöt
Nästan vilket rödvin som helst, som är tillräckligt fylligt, passar till nötkött. Öl som väljs till nötkött kan vara fylligt.
Ett ögonblick…
-
milda ostar
Milda, färska och ljusa ostar trivs i sällskap med likaså en mild och fräsch dryck. Exempelvis ett fräscht och syrligt vitvin, ett lätt rödvin eller en smakrik öltyp fungerar.
Ett ögonblick…
-
grillrätter
Grillning ger maten rikligt med aromer av eld och rök. Därför ska drycken på motsvarande sätt vara generös men också relativt mjuk.
Ett ögonblick…
-
gosdryck
Njutningsdrycker är drycker som är trevliga att avnjuta som sådana. De har nyansrika och mångdimensionella aromer.
Ett ögonblick…
-
skruvkapsyl av metal
-
ekologiskt
Ekologisk produktion strävar efter att främja odlingsmarkers bördighet samt en större biodiversitet i den omgivande naturen. I ekologisk produktion ökar odlingsmarkens förmåga att binda koldioxid i luften, vilket är bra med tanke på klimatförändringen.
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER921197
-
ALKOHOL14.0%
-
SOCKER8.0 g/l
-
SYROR5.5 g/l
-
ENERGI80.0 Kcal/100 ml
-
LITERPRIS18.52 EUR
-
PANT0.1 €
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller sulfit
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGskruvkapsyl av metal
-
PRODUCENTFamiglia Grillo
-
SUPPLIERCisa Drinks
-
SORTIMENTordinarie sortiment
-
-
Smak
Smak
Robusta och kraftiga rödviner är fylliga eller mycket fylliga med kraftig smak.
Du kan känna en rik kryddighet som är resultat av lagring på ekfat. Tanninhalten ger vinerna en stadig ryggrad.
Passar tillTack vare tanninerna står sig vinerna bra i kombination med en lika robust måltid, som vilträtter eller andra kraftiga kötträtter eller en stark ost.
Servera dessa viner till exempel med älg- eller hargryta, örtmarinerade lammkotletter eller starka ostar som mogen gruyère eller roquefort.
ServeringRödvin är bäst när det serveras en smula kallare än rumstemperatur, vid 16–18 grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en knapp halvtimme i kylskåp.