Gå tillbaka
Generöst & rostat

Henriet-Bazin Hypolite Blanc de Blancs Premier Cru Champagne Extra Brut 2014

Mycket torr, mycket hög syra, komplex, rostad, briochekaraktär
Mycket torr, mycket hög syra, komplex, rostad, briochekaraktär
  • Produktinformation
    • VARUNUMMER
      929948
    • ALKOHOL
      12.5%
    • SOCKER
      6.0 g/l
    • SYROR
      6.8 g/l
    • ENERGI
      70.0 Kcal/100 ml
    • LITERPRIS
      126.79 EUR
    • INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OM
      Innehåller sulfit
    • FÖRPACKNING
      flaska
    • FÖRSLUTNING
      naturkork
    • PRODUCENT
      Henriet-Bazin
    • SUPPLIER
      Santevin Oy
    • SORTIMENT
      beställningssortiment
  • Smak
    Smak
    Mycket torra eller torra. Aromvärlden är fyllig och rostad. Lämpar sig också för kraftigare smaker – såsom gris, kalv, viltfågel och skaldjur – tack vare riklig kryddighet och balanserad syrlighet.
    Passar till
    Mousserande vin och champagne passar till skålar, aperitif, som sällskapsdryck eller matdryck till och med genom hela måltiden.
    Servering
    Traditionellt tillverkat mousserande vin serveras väl avkylt, vid 8–12-grader. Färska och friska mousserande viner serveras något svalare, vid 6–8 grader.

    En stopper för mousserande vin bevarar bubblorna i flaskan i flera dagar, förutsatt att den står i kylskåp. Ju fullare den öppnade flaskan är, desto bättre bevaras bubblorna.

    Med en gel cooler som förvaras i frysen kan en rumstempererad vinflaska kylas till lämplig temperatur på cirka 20 minuter. I en stor cooler eller hink med isbitar och vatten kyls vinet på bara en kvart.

Eventuella allergener som produkten innehåller framgår av etikett eller förpackning. Tillverkaren och importören av produkten ansvarar för kvaliteteten och för att produkten och dess märkning överensstämmer med lagstiftningen. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras från webbutiken eller finns i butiken.