Gå tillbaka
Fruktdestillat

Verla XO

Gyllenbrun, torr, mjuk, fruktig, lätta inslag av kaneläpplen, ekig
Gyllenbrun, torr, mjuk, fruktig, lätta inslag av kaneläpplen, ekig
  • Produktinformation
    • VARUNUMMER
      940376
    • ALKOHOL
      38.0%
    • SOCKER
      6.0 g/l
    • ENERGI
      210.0 Kcal/100 ml
    • LITERPRIS
      113.92 EUR
    • FÖRPACKNING
      flaska
    • FÖRSLUTNING
      naturkork
    • PRODUCENT
      Viiniverla
    • SUPPLIER
      Viiniverla
    • SORTIMENT
      beställningssortiment
  • Smak
    Smak

    Fruktsprit är vanligen klar och smakar tydligt av frukten eller bäret som är råvara.

    De vanligast bären och frukterna som används är äpple, körsbär, hallon, plommon, päron, persika, vinbär och aprikos.

    Passar till

    Fruktsprit dricks i drinkar, som snaps och digestif.

    Fruktsprit bjuds efter en lång måltid som digestif för att främja matsmältningen. De kan också användas i drinkar eller som smaksättning i efterrätter. Fruktsprit serveras som digestif något under rumstemperatur, vid 16–18 grader.

    Visste du?

    Mellaneuropa är fruktspritens högborg.

    • Ungrarna framställer palinka bland annat av äpple, päron, aprikos och plommon.
    • I Tyskland destilleras wasser av jäst fruktmäsk, medan geist görs av ojästa frukter eller bär som urlakas i alkohol före destilleringen.
    • I Frankrike avslutas måltiden ofta med hallonspriten framboise.
Eventuella allergener som dryckerna innehåller framgår av produktens etikett. Tillverkaren och importören av en alkoholdryck ansvarar för kvaliteteten och sammansättningen hos den alkoholdryck som de överlåtit till konsumtion och för att produkten och det som står angivet på den och annan presentation är förenliga med de regler och bestämmelser som gäller den. Obs! Produktens bild eller årgång kan avvika från de produkter som levereras eller finns i butiken.