-
söta desserter
Tumregeln för att kombinera efterrätt och vin är att vinet gärna får vara en grad sötare än efterrätten. I annat fall kommer vinets smak inte fram, utan det smakar bara syrligt. Även öl kan gärna provas med efterrätter.
Ett ögonblick…
-
bär och frukt
Till frukt och bär passar det i regel med relativt lätta drycker som avspeglar deras friskt fruktiga och söta smaker.
Ett ögonblick…
-
chokladdesserter
Mörk choklad har en så pass kraftig smak, att det är bäst att välja en fyllig ölsort eller ett generöst, i allmänhet sött vin. Vit choklad har en lättare smak än mörk, så till den fungerar det bra med milda dessertviner.
Ett ögonblick…
-
gosdryck
Njutningsdrycker är drycker som är trevliga att avnjuta som sådana. De har nyansrika och mångdimensionella aromer.
Ett ögonblick…
-
Produktinformation
-
VARUNUMMER950756
-
ALKOHOL12.9%
-
ENERGI140.0 Kcal/100 ml
-
ÖLTYPstout & porter (stout)
-
LITERPRIS66.61 EUR
-
TILLÄGGSINFOKan innehålla fällning. Småbryggeri
-
BITTERÄMNEN25.0 EBU
-
STAMVÖRT37.5 °P
-
INGREDIENSER SOM PRODUCENTEN MEDDELAT OMInnehåller kornmalt. Innehåller vetemalt. Innehåller havre. Innehåller mjölk. Innehåller koffein
-
FÖRPACKNINGflaska
-
FÖRSLUTNINGkronkork
-
PRODUCENTTo Øl
-
SUPPLIERDiamond Beverages
-
SORTIMENTbeställningssortiment
-
-
Smak
Smak
Stout och porter är robusta överjästa öltyper med stark karaktär och en kraftig smak från mörkrostade maltsorter.
De rostade aromerna har smak av bröd, memma, kaffe och mörk choklad
Passar tillSkillnaderna mellan stout och porter har försvunnit i historiens dunkel, men traditionellt var stout stadigare än porter. Båda har variationer från söt till torr och mild till stark.
Servera stout och porter till exempel med rökt lamm, pepparost eller mörk chokladtårta.
ServeringStout och porter serveras lämpligast avkylt, vid 10–14-grader. En rumstempererad flaska svalnar till lämplig temperatur på en dryg timme i kylskåp.