Se recept >
![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/fi_FI/images/chat.png)
X
Ett ögonblick…
Fyllning:
2 dl vatten
2 dl grötris
9 dl mjölk
1,5 dl mosad batat
25 g smör
0,5 tsk salt
Deg:
2 dl vatten
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl rågmjöl
1 tsk salt
Till penslingen:
2 dl mjölk
50 g smör
Börja med fyllningen: Slå riset i kokande vatten och koka tills riset har absorberat allt vatten. Slå i mjölken i portioner och låt gröten bli färdig. Rör om då och då. Tillsätt batatmoset, smöret och saltet. Låt fyllningen svalna.
Laga degen: Slå mjölet och saltet i vatten och rör ihop ingredienserna till en fast deg. Forma degen till en stång och skär den i 30 lika stora bitar. Bulta bitarna till platta skivor och kavla ut dem med mjöl till tunna runda pirogbottnar. Stapla bottnarna på varandra med mjöl emellan och täck dem med folie.
Bred ut ett par skedar fyllning jämnt på bottnarna, men lämna en knapp centimeters tom spalt längs kanterna. Vik in kanterna över fyllningen. Skrynkla degen med fingrarna (använd båda händerna och arbeta från mitten mot ändarna).
Grädda pirogerna 12–15 minuter mitt i ugnen (+ 250 °C). Använd inte bakplåtspapper.
Pensla de gräddade pirogerna med en mjölk-oljeblandning. Låt pirogerna vila en stund under en duk.