
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO166267
-
ALKOHOLI40.0%
-
ENERGIA220.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA61.44 EUR
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJALapostolle
-
TAVARANTOIMITTAJATampereen Viinitukku
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Hedelmäviinat ovat yleensä kirkkaita ja niissä maistuu selvästi raaka-aineena käytetty hedelmä tai marja. Yleisimmät mausteena käytetyt marjat ja hedelmät ovat omena, kirsikka, vadelma, luumu, päärynä, persikka, herukat ja aprikoosi.
KäyttöHedelmäviinoja voi tarjoilla snapseina, osana cocktaileja tai lisätä jälkiruokaa maustamaan. Niitä voi myös tarjoilla aterian päätteeksi digestiiveinä. Hedelmäviinat digestiiveinä tarjoillaan hieman alle huoneenlämpöisinä, 16–18-asteisina.
Tiesitkö?Keski-Euroopassa valmistetaan paljon hedelmäviinoja:
- Unkarilainen palinka tehdään mm. omenasta, päärynästä, aprikoosista ja luumusta.
- Saksassa wasser tislataan käyneestä hedelmämäskistä ja geist valmistetaan käymättömistä hedelmistä tai marjoista uuttamalla niitä alkoholissa ennen tislausta.
- Ranskassa vadelmaista frambois-hedelmäviinaa käytetään digestiivinä.