Palaa
Madeirat

H & H Malvasia 10 Year Old Madeira

Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Mahonginruskea, makea, viikunainen, rusinainen, kuivatun aprikoosinen, kahvinen, pähkinäinen, mausteinen, lämmin, pitkä
0.375 l
Cart Icon
OSTOSKORIIN

Tuotetta voi tilata kerrallaan vain 0 kpl.

Lisää muistilistalle
Mahonginruskea, makea, viikunainen, rusinainen, kuivatun aprikoosinen, kahvinen, pähkinäinen, mausteinen, lämmin, pitkä
  • Tuotetiedot
    • TUOTENUMERO
      304644
    • ALKOHOLI
      20.0%
    • SOKERI
      120.0 g/l
    • HAPOT
      5.5 g/l
    • ENERGIA
      160.0 kcal/100 ml
    • LITRAHINTA
      53.04 EUR
    • PANTTI
      0.1 €
    • PAKKAUS
      pullo
    • SULJENTA
      luonnonkorkki
    • VALMISTAJA/VALMISTUTTAJA
      Henriques & Henriques
    • TAVARANTOIMITTAJA
      Amka
    • VALIKOIMA
      vakiovalikoima
  • Maku
    Maku

    Madeira on paahtunut, hapokas, kypsäarominen ja usein taatelinen väkevä viini, jota tehdään Portugalille kuuluvalla Atlantin saarella, Madeiralla.

    Madeiran makeusaste vaihtelee juomatyypin mukaan. Tunnusomainen piirre madeiroille on lämpökäsittelyn tuoma hento, hienostunut kärähtäneisyys/hapettuneisuus.

    Käyttövinkit

    Madeiraa voi käyttää monipuolisesti seurustelusta ja aperitiivista alkuruokien kautta jälkiruokiin asti, aina madeiratyypin mukaan. 

    Madeira on kotonaan ennen kaikkea aperitiivina ja seurusteluviininä. Kuivat madeirat ovat myös klassisia ruokajuomia, etenkin keittojen ja liemien kanssa. Makeat taas sopivat kuivattujen hedelmien, suklaan ja pähkinäisten leivonnaisten seuraksi.

    Tarjoilu

    Tarjoile madeirat hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.

    Madeiran valmistustapa on ainutlaatuinen, sillä viiniä lämmitetään hellävaroen kypsymisen aikana. Tapa on peräisin ajalta, jolloin viinin maun huomattiin parantuneen laivamatkojen aikana Amerikkaan ja Kaukoitään 1600- ja 1700-luvuilla.

    Madeiran klassiset lajikkeet maistuvat myös viinien makeusasteessa: sercial on kuivaa, verdelho puolikuivaa, bual puolimakeaa ja malvasia makeaa madeiraa.

    Madeira säilyy avatuissa pulloissa kaikista viinityypeistä parhaiten, jopa useita kuukausia.

Juomien mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi tuotteen etiketistä. Alkoholijuoman valmistaja ja maahantuoja vastaavat kulutukseen luovuttamansa alkoholijuoman laadusta ja koostumuksesta sekä siitä, että tuote ja sen päällysmerkinnät ja muu esittely ovat siitä annettujen säännösten ja määräysten mukaisia. Huom! Tuotekuvat tai vuosikerta saattavat poiketa jakelussa tai myymälässä olevasta tuotteesta.