Nobleza Medium Dry Sherry

Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit | Espanja
11590.75l

Määrän on oltava enemmän kuin nolla.

Valitettavasti verkkokaupan varaston saatavuus ei riitä tilaukseesi.

Ole hyvä ja syötä tuotelukumäärä, jonka haluat tilata.

Valitettavasti tätä tuotetta ei voi ostaa 990 tuotetta enempää.

Plus Icon
LISÄÄ MUISTILISTALLE
Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit | Espanja
DO Jerez-Xérès-Sherry
Kellanruskea, kuivahko, kypsän hedelmäinen, pähkinäinen, hennon mantelinen, lämmin
  • ALKOHOLI
    20.0%
  • SOKERI
    25.0 g/l
  • HAPOT
    3.9 g/l
  • ENERGIA
    120.0 kcal/100 ml
  • PAKKAUS
    pullo
  • PAKKAUSKOKO
    6 kpl
  • SULJENTA
    metallinen kierrekapseli
  • TUOTTAJA
    Williams & Humbert
  • UUTOS
    43.0 g/l
  • PANTTI
    0.1 €
  • VALIKOIMA
    vakiovalikoima
TUOTENUMERO
316997

Sherryn makeusaste vaihtelee juomatyypin mukaan. Tunnusomainen piirre sherryille on omintakeinen, hieman hapettuneisuutta muistuttava aromi. Mukana on usein kypsän omenan, paahdetun pähkinän ja suolan vivahteita.

Hapelta suojaavan flor-kukinnon alla kypsyneet fino ja manzanillasherry ovat vaaleita, rutikuivia, kevyen hedelmäisiä ja mantelimaisia. Amontillado on ikääntynyt kypsytetty fino, joka on finoa tummempi, runsaampi ja pähkinäisempi. Oloroson makeus vaihtelee kuivasta puolimakeaan ja aromit ovat pähkinäisiä, rusinaisia ja paahtuneita. Makeat cream sherryt ja pedro ximénezit ovat paksuja, siirappimaisia ja karamellimaisia.

Sherry sopii monikäyttöisesti aperitiivista alkuruokien kautta jälkiruokiin aina sherrytyypin mukaan. 

Parhaimmillaan fino on hyvin viilennettynä ja vasta-avatusta pullosta nautittuna aperitiivina, pikkusuolaisten tai tapas-pöydän antimien kera. Kokeile finoa myös sushin kumppanina. Amontillado nautitaan keittojen tai liemien parina. Ruskea, ilman suojaavaa floria pitkään tynnyreissä kypsynyt pähkinäinen kuiva oloroso sopii hyvin koville kypsytetyille juustoille tai voimakkaan makuisille riista- ja liharuuille. Tummanruskeaa ja karamellista cream sherryä ja pedro ximénezia voi nauttia pähkinöitten, kuivattujen hedelmien, jäätelön ja taatelikakun kera, tai ihan sellaisenaan jälkiruoan korvaajana.

Tarjoile sherryt viinityypin mukaan: fino ja manzanilla hyvin viilennettyinä 10–12-asteisina ja muut viilennettyinä 14–16-asteisina.

Kaikki sherryt valmistetaan Espanjan eteläisellä Jerezin alueella.

Sherryt kypsytetään perinteisesti päällekkäin asetetuissa tynnyreissä. Solera tarkoittaa alimmaista tynnyririviä. Alimman rivin valmiista sherrystä pullotetaan kolmasosa ja tilalle valutetaan ylemmästä tynnyririvistä, criaderasta, astetta nuorempaa viiniä.

Avatuissa pulloissa muut sherryt kuin fino ja manzanilla säilyvät hyvänä viileässä useita viikkoja.




Juomien mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi tuotteen etiketistä.
Alkoholijuoman valmistaja ja maahantuoja vastaavat kulutukseen luovuttamansa
alkoholijuoman laadusta ja koostumuksesta sekä siitä, että tuote ja sen
päällysmerkinnät ja muu esittely ovat siitä annettujen säännösten ja määräysten mukaisia.