Palaa
Väkevät viinit

Gérard Bertrand Legend Vintage Rivesaltes 1969

Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Meripihkanoranssi, makea, pähkinäinen, appelsiinimarmeladinen, neilikkainen, kevyen kanelinen, suklainen, hennon nahkainen, tamminen, tasapainoinen, tyylikäs, pitkä
0.75 l
Meripihkanoranssi, makea, pähkinäinen, appelsiinimarmeladinen, neilikkainen, kevyen kanelinen, suklainen, hennon nahkainen, tamminen, tasapainoinen, tyylikäs, pitkä
  • Tuotetiedot
    • TUOTENUMERO
      335737
    • ALKOHOLI
      16.0%
    • SOKERI
      95.0 g/l
    • ENERGIA
      130.0 kcal/100 ml
    • LITRAHINTA
      265.33 EUR
    • LISÄTIEDOT
      Myydään lahjapakkauksessa. Puinen kuljetuspakkaus
    • LISÄTIETO
      Saattaa sisältää sakkaa
    • TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSAT
      Sisältää sulfiitteja
    • PAKKAUS
      pullo
    • SULJENTA
      luonnonkorkki
    • VALMISTAJA/VALMISTUTTAJA
      Gérard Bertrand
    • TAVARANTOIMITTAJA
      Winestate
    • VALIKOIMA
      erikoiserä
  • Maku
    Maku

    Tunnetuimpien väkevien viinien lisäksi on olemassa monia pieniä, omalla alueellaan klassisia väkevöityjä viinityyppejä.

    Maku vaihtelee viinityypin mukaan kukkaisen rusinaisesta, simamaisesta ja sitruksisesta tumman paahteiseen ja voimakkaan suklaiseen.

    Käyttövinkit

    Nämä useimmiten makeat väkevöidyt viinit sopivat jälkiruokaviineiksi, juustojen kanssa tarjottavaksi tai seurustelukäyttöön.

    Muskat-aromiset väkevät viinit sopivat kukkean rusinaisuutensa ja sitruksisen raikkautensa ansiosta jälkiruokien yleisviineiksi. Makean kuivahedelmäiset marsalat sopivat paitsi jälkiruokakastikkeiden valmistukseen myös runsasmakuisille jälkiruoille, ja intensiivisen makeat malagat istuvat hienosti myös jäätelön kastikkeeksi. Banyulsia ja commandariaa voi nauttia portviinin tapaan suklaisten jälkiruokien tai voimakkaiden juustojen kumppaneina.

    Tarjoilu

    Tarjoile väkevät viinit aperitiiveina viilennettyinä, 10–12-asteisina, ja seurustelu- ja jälkiruokaviineinä hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.

    Muita alueellisesti tunnettuja väkeviä viinejä ovat mm. pineau de charentes, maury, mavrodaphne, montilla moriles ja rasteau.

    Muscat-rypäleperheen väkeviä viinejä valmistetaan useimmissa Välimeren maissa. Tunnettuja ovat mm. Ranskan muscat de frontignan, muscat de beaumes-de-venice, muscat de st-jean-de-minervois sekä Portugalin moscatel de setubal ja moscatel de douro.

Juomien mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi tuotteen etiketistä. Alkoholijuoman valmistaja ja maahantuoja vastaavat kulutukseen luovuttamansa alkoholijuoman laadusta ja koostumuksesta sekä siitä, että tuote ja sen päällysmerkinnät ja muu esittely ovat siitä annettujen säännösten ja määräysten mukaisia. Huom! Tuotekuvat tai vuosikerta saattavat poiketa jakelussa tai myymälässä olevasta tuotteesta.