-
makea jälkiruoka
Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampi. Muuten viinin maku ei pääse esiin ja se maistuu hyvin hapokkaalta. Myös oluita kannattaa kokeilla jälkiruokien pareina.
Odotathan hetken…
-
voimakkaat juustot
Voimakkaiden juustojen kanssa sopivat vastaavan täyteläiset juomat. Jos valinta kohdistuu viiniin, se on usein myös makea ja kenties väkevöity.
Odotathan hetken…
-
aperitiivi
Ennen ateriaa tarjottava aperitiivi herättää ruokahalun ja virittää tunnelmaan. Hyvä aperitiivi on mieto, raikas ja kuiva.
Odotathan hetken…
-
suklaaherkut
Tumman suklaan maku on sen verran voimakas, että lasiin sopii täyteläinen olut tai runsas, yleensä makea viini. Valkosuklaa on maultaan tummaa kevyempää, joten sen kanssa toimivat hyvin miedot jälkiruokavalkoviinit.
Odotathan hetken…
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO343794
-
ALKOHOLI19.0%
-
SOKERI130.0 g/l
-
HAPOT5.1 g/l
-
ENERGIA160.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA34.35 EUR
-
PANTTI0.1 €
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAMadeira Wine Company
-
TAVARANTOIMITTAJAWinestate
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Madeira on paahtunut, hapokas, kypsäarominen ja usein taatelinen väkevä viini, jota tehdään Portugalille kuuluvalla Atlantin saarella, Madeiralla.
Madeiran makeusaste vaihtelee juomatyypin mukaan. Tunnusomainen piirre madeiroille on lämpökäsittelyn tuoma hento, hienostunut kärähtäneisyys/hapettuneisuus.
KäyttövinkitMadeiraa voi käyttää monipuolisesti seurustelusta ja aperitiivista alkuruokien kautta jälkiruokiin asti, aina madeiratyypin mukaan.
Madeira on kotonaan ennen kaikkea aperitiivina ja seurusteluviininä. Kuivat madeirat ovat myös klassisia ruokajuomia, etenkin keittojen ja liemien kanssa. Makeat taas sopivat kuivattujen hedelmien, suklaan ja pähkinäisten leivonnaisten seuraksi.
TarjoiluTarjoile madeirat hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.
Madeiran valmistustapa on ainutlaatuinen, sillä viiniä lämmitetään hellävaroen kypsymisen aikana. Tapa on peräisin ajalta, jolloin viinin maun huomattiin parantuneen laivamatkojen aikana Amerikkaan ja Kaukoitään 1600- ja 1700-luvuilla.
Madeiran klassiset lajikkeet maistuvat myös viinien makeusasteessa: sercial on kuivaa, verdelho puolikuivaa, bual puolimakeaa ja malvasia makeaa madeiraa.
Madeira säilyy avatuissa pulloissa kaikista viinityypeistä parhaiten, jopa useita kuukausia.
Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.