-
nautiskelujuoma
Nautiskelujuomat ovat juomia, joihin on mukava syventyä sellaisenaan. Niissä on vivahteikkuutta ja moniulotteisia aromeja.
Odotathan hetken…
-
suklaaherkut
Tumman suklaan maku on sen verran voimakas, että lasiin sopii täyteläinen olut tai runsas, yleensä makea viini. Valkosuklaa on maultaan tummaa kevyempää, joten sen kanssa toimivat hyvin miedot jälkiruokavalkoviinit.
Odotathan hetken…
-
voimakkaat juustot
Voimakkaiden juustojen kanssa sopivat vastaavan täyteläiset juomat. Jos valinta kohdistuu viiniin, se on usein myös makea ja kenties väkevöity.
Odotathan hetken…
-
marjat ja hedelmät
Pääsääntöisesti hedelmien ja marjojen pariksi sopivat suhteellisen kevyet juomat, jotka toistavat niiden raikkaan hedelmäisiä ja makeita makuja.
Odotathan hetken…
-
vegaaninen
Vegaanisen juoman valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä ainesosia tai materiaaleja, eikä vegaaninen alkoholijuoma sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.
-
kestävän kehityksen sertifiointi
Kestävän kehityksen sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä juomatuotannossa. Symboli kokoaa alleen kansainvälisiä tai alkuperämaassa annettuja sertifikaatteja, jotka huomioivat kestävän kehityksen periaatteet niin raaka-aineen viljelyssä sekä juoman valmistamisessa.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO355557
-
ALKOHOLI19.0%
-
SOKERI100.0 g/l
-
HAPOT5.2 g/l
-
ENERGIA150.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA19.84 EUR
-
PANTTI0.1 €
-
LISÄTIETOSaattaa sisältää sakkaa
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJASimonsig
-
TAVARANTOIMITTAJAAmka
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Tunnetuimpien väkevien viinien lisäksi on olemassa monia pieniä, omalla alueellaan klassisia väkevöityjä viinityyppejä.
Maku vaihtelee viinityypin mukaan kukkaisen rusinaisesta, simamaisesta ja sitruksisesta tumman paahteiseen ja voimakkaan suklaiseen.
KäyttövinkitNämä useimmiten makeat väkevöidyt viinit sopivat jälkiruokaviineiksi, juustojen kanssa tarjottavaksi tai seurustelukäyttöön.
Muskat-aromiset väkevät viinit sopivat kukkean rusinaisuutensa ja sitruksisen raikkautensa ansiosta jälkiruokien yleisviineiksi. Makean kuivahedelmäiset marsalat sopivat paitsi jälkiruokakastikkeiden valmistukseen myös runsasmakuisille jälkiruoille, ja intensiivisen makeat malagat istuvat hienosti myös jäätelön kastikkeeksi. Banyulsia ja commandariaa voi nauttia portviinin tapaan suklaisten jälkiruokien tai voimakkaiden juustojen kumppaneina.
TarjoiluTarjoile väkevät viinit aperitiiveina viilennettyinä, 10–12-asteisina, ja seurustelu- ja jälkiruokaviineinä hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.
Muita alueellisesti tunnettuja väkeviä viinejä ovat mm. pineau de charentes, maury, mavrodaphne, montilla moriles ja rasteau.
Muscat-rypäleperheen väkeviä viinejä valmistetaan useimmissa Välimeren maissa. Tunnettuja ovat mm. Ranskan muscat de frontignan, muscat de beaumes-de-venice, muscat de st-jean-de-minervois sekä Portugalin moscatel de setubal ja moscatel de douro.