
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO394354
-
ALKOHOLI19.0%
-
SOKERI110.0 g/l
-
HAPOT7.1 g/l
-
ENERGIA150.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA58.4 EUR
-
PANTTI0.1 €
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAJustino's Madeira Wines
-
TAVARANTOIMITTAJAZonneveld Beverage Company
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Madeira on paahtunut, hapokas, kypsäarominen ja usein taatelinen väkevä viini, jota tehdään Portugalille kuuluvalla Atlantin saarella, Madeiralla.
Madeiran makeusaste vaihtelee juomatyypin mukaan. Tunnusomainen piirre madeiroille on lämpökäsittelyn tuoma hento, hienostunut kärähtäneisyys/hapettuneisuus.
KäyttövinkitMadeiraa voi käyttää monipuolisesti seurustelusta ja aperitiivista alkuruokien kautta jälkiruokiin asti, aina madeiratyypin mukaan.
Madeira on kotonaan ennen kaikkea aperitiivina ja seurusteluviininä. Kuivat madeirat ovat myös klassisia ruokajuomia, etenkin keittojen ja liemien kanssa. Makeat taas sopivat kuivattujen hedelmien, suklaan ja pähkinäisten leivonnaisten seuraksi.
TarjoiluTarjoile madeirat hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.
Madeiran valmistustapa on ainutlaatuinen, sillä viiniä lämmitetään hellävaroen kypsymisen aikana. Tapa on peräisin ajalta, jolloin viinin maun huomattiin parantuneen laivamatkojen aikana Amerikkaan ja Kaukoitään 1600- ja 1700-luvuilla.
Madeiran klassiset lajikkeet maistuvat myös viinien makeusasteessa: sercial on kuivaa, verdelho puolikuivaa, bual puolimakeaa ja malvasia makeaa madeiraa.
Madeira säilyy avatuissa pulloissa kaikista viinityypeistä parhaiten, jopa useita kuukausia.