Palaa
Väkevät viinit

Mural de Favaios

Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Meripihkanoranssi, makea, rusinainen, kevyen kukkainen, hennon appelsiininkuorinen
0.375 l
Meripihkanoranssi, makea, rusinainen, kevyen kukkainen, hennon appelsiininkuorinen
  • Tuotetiedot
    • TUOTENUMERO
      399014
    • ALKOHOLI
      17.0%
    • SOKERI
      110.0 g/l
    • HAPOT
      3.8 g/l
    • ENERGIA
      140.0 kcal/100 ml
    • LITRAHINTA
      33.04 EUR
    • PANTTI
      0.1 €
    • LISÄTIETO
      Jälkiruokaviini
    • TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSAT
      Sisältää sulfiitteja
    • PAKKAUS
      pullo
    • SULJENTA
      luonnonkorkki
    • VALMISTAJA/VALMISTUTTAJA
      Soc. Quinta do Portal
    • TAVARANTOIMITTAJA
      Winestate
    • VALIKOIMA
      vakiovalikoima
  • Maku
    Maku

    Tunnetuimpien väkevien viinien lisäksi on olemassa monia pieniä, omalla alueellaan klassisia väkevöityjä viinityyppejä.

    Maku vaihtelee viinityypin mukaan kukkaisen rusinaisesta, simamaisesta ja sitruksisesta tumman paahteiseen ja voimakkaan suklaiseen.

    Käyttövinkit

    Nämä useimmiten makeat väkevöidyt viinit sopivat jälkiruokaviineiksi, juustojen kanssa tarjottavaksi tai seurustelukäyttöön.

    Muskat-aromiset väkevät viinit sopivat kukkean rusinaisuutensa ja sitruksisen raikkautensa ansiosta jälkiruokien yleisviineiksi. Makean kuivahedelmäiset marsalat sopivat paitsi jälkiruokakastikkeiden valmistukseen myös runsasmakuisille jälkiruoille, ja intensiivisen makeat malagat istuvat hienosti myös jäätelön kastikkeeksi. Banyulsia ja commandariaa voi nauttia portviinin tapaan suklaisten jälkiruokien tai voimakkaiden juustojen kumppaneina.

    Tarjoilu

    Tarjoile väkevät viinit aperitiiveina viilennettyinä, 10–12-asteisina, ja seurustelu- ja jälkiruokaviineinä hieman viilennettyinä, 14–16-asteisina.

    Muita alueellisesti tunnettuja väkeviä viinejä ovat mm. pineau de charentes, maury, mavrodaphne, montilla moriles ja rasteau.

    Muscat-rypäleperheen väkeviä viinejä valmistetaan useimmissa Välimeren maissa. Tunnettuja ovat mm. Ranskan muscat de frontignan, muscat de beaumes-de-venice, muscat de st-jean-de-minervois sekä Portugalin moscatel de setubal ja moscatel de douro.

Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.