-
makea jälkiruoka
Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampi. Muuten viinin maku ei pääse esiin ja se maistuu hyvin hapokkaalta. Myös oluita kannattaa kokeilla jälkiruokien pareina.
Odotathan hetken…
-
marjat ja hedelmät
Pääsääntöisesti hedelmien ja marjojen pariksi sopivat suhteellisen kevyet juomat, jotka toistavat niiden raikkaan hedelmäisiä ja makeita makuja.
Odotathan hetken…
-
voimakkaat juustot
Voimakkaiden juustojen kanssa sopivat vastaavan täyteläiset juomat. Jos valinta kohdistuu viiniin, se on usein myös makea ja kenties väkevöity.
Odotathan hetken…
-
nautiskelujuoma
Nautiskelujuomat ovat juomia, joihin on mukava syventyä sellaisenaan. Niissä on vivahteikkuutta ja moniulotteisia aromeja.
Odotathan hetken…
-
vegaaninen
Vegaanisen juoman valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä ainesosia tai materiaaleja, eikä vegaaninen alkoholijuoma sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO636984
-
ALKOHOLI11.0%
-
SOKERI110.0 g/l
-
HAPOT11.0 g/l
-
ENERGIA110.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA75.73 EUR
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAluonnonkorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAKuura Cider
-
TAVARANTOIMITTAJAKuura Cider
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Hedelmäviinit ja hedelmäkuohuviinit on valmistettu jostakin muusta raaka-aineesta kuin viinirypäleistä. Aromatisoidut viinit on valmistettu ainakin osin rypäleistä, mutta niihin on lisätty myös marjoja/marja-aromia tai hedelmiä/hedelmäaromia makua antamaan.
Hedelmäkuohuviineissä maistuvat usein herukat, karviainen ja sitrus. Hedelmäviineistä voi löytää omenan, päärynän, mustikan, vadelman, karpalon, mustaherukan tai mustikan aromeja. Aromatisoitujen viinien maustaja voi olla mansikka, passionhedelmä, appelsiini, vadelma, greippi tai päärynä. Maku on useimmiten puolimakea tai makea ja juoma voi olla pirskahteleva tai kupliva.
KäyttövinkitHedelmäkuohuviinit, hedelmäviinit ja aromatisoidut viinit sopivat seurustelujuomiksi, aperitiiveiksi tai juomasekoituksiin ja booleihin.
Kokeile näitä tuotteita cocktaileihin tai booleihin ja valitse marja tai hedelmä oman makusi mukaan. Voit säätää alkoholipitoisuuden sopivaksi lisäämällä väkevää alkoholijuomaa, likööriä, kivennäisvettä, tonicia tai mehua. Koristelun voit viimeistellä kauden marjoilla, hedelmillä ja yrteillä.
TarjoiluTarjoile nämä viinit hyvin viilennettyinä, 8–10-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa noin kolmessa tunnissa.
Tarjoa varsinkin aromatisoidut, marjoja tai hedelmälihaa sisältävät viinit erittäin hyvin viilennettyinä. Liian lämpiminä ne voivat kuohua voimakkaasti yli pulloa avattaessa.