-
riista
Riistaruoan maku on yleensä melko voimakas. Siksi riistaviinit ovat ennen kaikkea täyteläisiä punaviinejä. Maukkaille riistaruoille sopii mainiosti myös maultaan voimakas olut.
Odotathan hetken…
-
pataruoka
Pataruoat ovat maultaan yleensä runsaita mutta pitkän haudutuksen ansiosta varsin pehmeitä. Lasiin käy vastaavan runsas ja pehmeämakuinen juoma. Jos ruoka on hyvin rasvainen, juomassa voi olla sitä leikkaavaa ryhdikkyyttä.
Odotathan hetken…
-
grilliruoka
Grillaaminen antaa ruokaan runsaita tulen ja savun aromeja. Juoman kannattaa olla vastaavan runsas, mutta haluttaessa suhteellisen pehmeä.
Odotathan hetken…
-
miedot juustot
Miedot, tuoreet ja vaaleat juustot viihtyvät vastaavan miedon ja raikkaan juoman kanssa. Esimerkiksi raikas ja hapokas valkoviini, kevyt punaviini tai maukas olut toimii.
Odotathan hetken…
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO721516
-
ALKOHOLI5.8%
-
ENERGIA50.0 kcal/100 ml
-
OLUTTYYPPIstout & porter (portteri)
-
LITRAHINTA9.76 EUR
-
PANTTI0.1 €
-
KATKEROAINEET30.0 EBU
-
KANTAVIERRE12.7 °P
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää ohramallasta
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAkruunukorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJARidgeway
-
TAVARANTOIMITTAJADiamond Beverages
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Stoutit ja portterit ovat rotevia ja luonteikkaita pintahiivaoluita, joiden väri ja vahva maku ovat peräisin tummiksi paahdetuista mallaslaaduista.
Paahdetussa aromissa voi aistia myös leipää, mämmiä, kahvia ja tummaa suklaata.
KäyttövinkitStoutin ja portterin erot ovat kadonneet historian hämärään, mutta perinteisesti stout on ollut portteria tukevampi. Molemmista tunnetaan esimerkkejä makeasta kuivaan ja miedosta vahvaan.
Kokeile stoutin ja portterin kanssa esimerkiksi savulammasta, pippurijuustoa tai tummaa suklaakakkua.
TarjoiluStoutit ja portterit kannattaa tarjoilla viilennettyinä, 10–14-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa reilussa tunnissa.