-
simpukat ja osterit
Äyriäisiä yhdistää mieto, hienostunut maku. Kevyen vivahteikkaille mauille sopivat vastaavan kevyet mutta aromikkaat juomat. Poikkeuksena ovat tuhdit stoutit ja portterit, jotka ovat ostereiden klassinen kumppani.
Odotathan hetken…
-
pataruoka
Pataruoat ovat maultaan yleensä runsaita mutta pitkän haudutuksen ansiosta varsin pehmeitä. Lasiin käy vastaavan runsas ja pehmeämakuinen juoma. Jos ruoka on hyvin rasvainen, juomassa voi olla sitä leikkaavaa ryhdikkyyttä.
Odotathan hetken…
-
voimakkaat juustot
Voimakkaiden juustojen kanssa sopivat vastaavan täyteläiset juomat. Jos valinta kohdistuu viiniin, se on usein myös makea ja kenties väkevöity.
Odotathan hetken…
-
porsas
Porsas on maultaan miedompaa kuin esimerkiksi naudanliha. Siksi myös juomavalinnat voivat olla astetta kevyempiä.
Odotathan hetken…
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO722576
-
ALKOHOLI6.5%
-
ENERGIA60.0 kcal/100 ml
-
OLUTTYYPPIstout & porter (sweet stout)
-
LITRAHINTA9.76 EUR
-
PANTTI0.1 €
-
KATKEROAINEET38.0 EBU
-
KANTAVIERRE15.7 °P
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää ohramallasta
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAkruunukorkki
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJASt. Peter's
-
TAVARANTOIMITTAJADiamond Beverages
-
VALIKOIMAvakiovalikoima
-
-
Maku
Maku
Stoutit ja portterit ovat rotevia ja luonteikkaita pintahiivaoluita, joiden väri ja vahva maku ovat peräisin tummiksi paahdetuista mallaslaaduista.
Paahdetussa aromissa voi aistia myös leipää, mämmiä, kahvia ja tummaa suklaata.
KäyttövinkitStoutin ja portterin erot ovat kadonneet historian hämärään, mutta perinteisesti stout on ollut portteria tukevampi. Molemmista tunnetaan esimerkkejä makeasta kuivaan ja miedosta vahvaan.
Kokeile stoutin ja portterin kanssa esimerkiksi savulammasta, pippurijuustoa tai tummaa suklaakakkua.
TarjoiluStoutit ja portterit kannattaa tarjoilla viilennettyinä, 10–14-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa reilussa tunnissa.