Palaa
Jälkiruokaviinit

Graham's Vintage Port 1985

Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Vaaleanpunainen, makea, viikunainen, kirsikkainen, mesimarjainen, tummasuklainen, pähkinäinen, paahteinen, hennon kukkainen
0.375 l
Cart Icon
LISÄÄ OSTOSKORIIN

Tuotetta voi tilata kerrallaan vain 0 kpl.

Lisää muistilistalle
Vaaleanpunainen, makea, viikunainen, kirsikkainen, mesimarjainen, tummasuklainen, pähkinäinen, paahteinen, hennon kukkainen
  • Tuotetiedot
    • TUOTENUMERO
      888112
    • ALKOHOLI
      20.0%
    • SOKERI
      110.0 g/l
    • ENERGIA
      160.0 kcal/100 ml
    • LITRAHINTA
      529.31 EUR
    • LISÄTIETO
      Sisältää sakkaa
    • PAKKAUS
      pullo
    • SULJENTA
      luonnonkorkki
    • VALMISTAJA/VALMISTUTTAJA
      Graham
    • TAVARANTOIMITTAJA
      Alko
    • VALIKOIMA
      erikoiserä
  • Maku
    Maku

    Jälkiruoaksi tai jälkiruoan kanssa nautittavat makeat viinit valmistetaan useimmiten ylikypsistä ja siksi erityisen makeista ja aromikkaista rypäleistä. Voit löytää makeista jälkiruokaviineistä kypsän hedelmäisiä aromeja, kuten esimerkiksi persikkaa, aprikoosia sekä sitrushedelmiä. Monesti rypäleitä on kuivattanut botrytis-jalohome, joka antaa viiniin runsaan hunajaista aromia. Hunajan lisäksi viineistä voi löytyä hienostuneen raikasta hapokkuutta ja intensiivisen täyteläistä makeutta.

    Suomalaisiin jälkiruokaviineihin lukeutuu erilaiset marjoista valmistetut makeat viinit. Suomalaisissa jälkiruokaviineissä maistuu usein pääraaka-aineena käytetyn marjan tasapainoinen makeus ja raikas hapokkuus.

    Käyttövinkit

    Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampaa. Jälkiruokaviinit sopivat parhaiten tuoreen marjaisten, hedelmäisten ja kermaisten jälkiruokien seuraan.

    Kokeile jälkiruokaviinien kanssa esimerkiksi kermavanukkaita, valkosuklaamoussea, crèpes suzette -lettuja, macaron-leivoksia tai sinihomejuustoja.

    Tarjoilu

    Tarjoile makeat jälkiruokaviinit hyvin viilennettyinä, 8–10-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa vajaassa kolmessa tunnissa.

    Tunnettuja jälkiruokaviinityyppejä ovat Sauternes, Tokaji, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese ja Eiswein.

    Jalohomeiset jälkiruokaviinit kuuluvat kaikista kypsytyskestävimpiin viineihin. Monia niistä voi kellaroida jopa useita vuosikymmeniä.

Tuotteen mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi etiketistä tai pakkauksesta. Tuotteen valmistaja ja maahantuoja vastaavat tuotteen laadusta sekä siitä, että tuote ja sen pakkausmerkinnät ovat lainsäädännön mukaisia. Huom! Tuotekuva tai vuosikerta saattavat poiketa verkkokaupassa tai myymälässä olevasta tuotteesta.

Viimeksi katsomasi tuotteet