-
aperitiivi
Ennen ateriaa tarjottava aperitiivi herättää ruokahalun ja virittää tunnelmaan. Hyvä aperitiivi on mieto, raikas ja kuiva.
Odotathan hetken…
-
vähärasvainen kala
Vähä- ja keskirasvaiset kalat ovat maultaan suhteellisen mietoja. Juomat saavat olla siksi melko kevyitä ja raikkaita.
Odotathan hetken…
-
miedot juustot
Miedot, tuoreet ja vaaleat juustot viihtyvät vastaavan miedon ja raikkaan juoman kanssa. Esimerkiksi raikas ja hapokas valkoviini, kevyt punaviini tai maukas olut toimii.
Odotathan hetken…
-
blinit
Blinien seuraan sopivat viinit, joissa on raikkautta ja ruoan rasvaisuutta leikkaavaa hapokkuutta. Myös olut voi olla kevyt ja raikas, mutta toisaalta myös runsaan maltaiset oluet viihtyvät tattariblinien maun kanssa.
Odotathan hetken…
-
metallinen kierrekapseli
-
luomu
Luonnonmukaisella eli luomutuotannolla tavoitellaan viljelysmaan parempaa hedelmällisyyttä sekä ympäröivän luonnon monimuotoisuuden parantumista. Luomutuotannossa viljelysmaan kyky sitoa ilman hiilidioksidia kasvaa, millä on suotuisia vaikutuksia myös ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta.
-
vegaaninen
Vegaanisen juoman valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä ainesosia tai materiaaleja, eikä vegaaninen alkoholijuoma sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.
-
alkuviini
Alkuviinit kasvatetaan ja valmistetaan luonnonmukaisin menetelmin ilman synteettisiä kemikaaleja. Esimerkiksi synteettisiä torjunta-aineita ei käytetä lainkaan. Myöskään viinin valmistuksessa ei yleensä käytetä lainkaan kemikaaleja, sillä alkuviinejä ei kirkasteta, suodateta tai stabiloida.
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO920848
-
ALKOHOLI13.0%
-
SOKERI1.0 g/l
-
HAPOT4.5 g/l
-
ENERGIA70.0 kcal/100 ml
-
LITRAHINTA33.07 EUR
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää sulfiitteja
-
PAKKAUSpullo
-
SULJENTAmetallinen kierrekapseli
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJANittnaus
-
TAVARANTOIMITTAJALet me wine Oy
-
VALIKOIMAtilausvalikoima
-
-
Maku
Maku
Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä.
Voit löytää viineistä myös sitrushedelmien, karviaisen ja mustaherukan aromeja. Maun hapokkuus ryhdistää ne ihanteellisiksi ruokaviineiksi.
KäyttövinkitVivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät niin kala- ja äyriäispäivällisillä kuin vähän voimakkaampienkin makujen seurassa.
Kokeile näiden viinien kanssa esimerkiksi kotimaisia rapuja, simpukkaherkkuja tai blinejä.
TarjoiluValkoviinit ovat parhaimmillaan viileinä, noin 10–12-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa parissa tunnissa. Mitä makeampi viini on, sitä viileämpänä sen voi tarjoilla.