-
makea jälkiruoka
Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampi. Muuten viinin maku ei pääse esiin ja se maistuu hyvin hapokkaalta. Myös oluita kannattaa kokeilla jälkiruokien pareina.
Odotathan hetken…
-
seurustelujuoma
Seurustelujuomat ovat usein mutkattomia juomia, joiden helposti lähestytävä maku ei välttämättä vaadi ruokaa seurakseen. Mukana on myös juomia, jotka sopivat juhlatunnelmaan.
Odotathan hetken…
-
suklaaherkut
Tumman suklaan maku on sen verran voimakas, että lasiin sopii täyteläinen olut tai runsas, yleensä makea viini. Valkosuklaa on maultaan tummaa kevyempää, joten sen kanssa toimivat hyvin miedot jälkiruokavalkoviinit.
Odotathan hetken…
-
Tuotetiedot
-
TUOTENUMERO929488
-
ALKOHOLI12.0%
-
ENERGIA40.0 kcal/100 ml
-
OLUTTYYPPIstout & porter (imperial stout)
-
LITRAHINTA32.43 EUR
-
KATKEROAINEET40.0 EBU
-
KANTAVIERRE9.7 °P
-
TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSATSisältää kofeiinia. Sisältää ohramallasta. Sisältää vehnämallasta. Sisältää viljaa
-
PAKKAUStölkki
-
SULJENTAmetallipakkaus
-
VALMISTAJA/VALMISTUTTAJAMikkeller San Diego
-
TAVARANTOIMITTAJAMustan Virran Panimo
-
VALIKOIMAtilausvalikoima
-
-
Maku
Maku
Stoutit ja portterit ovat rotevia ja luonteikkaita pintahiivaoluita, joiden väri ja vahva maku ovat peräisin tummiksi paahdetuista mallaslaaduista.
Paahdetussa aromissa voi aistia myös leipää, mämmiä, kahvia ja tummaa suklaata.
KäyttövinkitStoutin ja portterin erot ovat kadonneet historian hämärään, mutta perinteisesti stout on ollut portteria tukevampi. Molemmista tunnetaan esimerkkejä makeasta kuivaan ja miedosta vahvaan.
Kokeile stoutin ja portterin kanssa esimerkiksi savulammasta, pippurijuustoa tai tummaa suklaakakkua.
TarjoiluStoutit ja portterit kannattaa tarjoilla viilennettyinä, 10–14-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa reilussa tunnissa.