Palaa
Jälkiruokaviinit

Golser Wein Beerenauslese

Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Jälkiruokaviinit, Väkevöidyt ja Muut viinit
Makea, hapokas, hunajainen, keltaluumuinen, kukkainen
0.375 l
Makea, hapokas, hunajainen, keltaluumuinen, kukkainen
  • Tuotetiedot
    • TUOTENUMERO
      931705
    • ALKOHOLI
      9.0%
    • SOKERI
      140.0 g/l
    • HAPOT
      5.9 g/l
    • ENERGIA
      110.0 kcal/100 ml
    • LITRAHINTA
      45.31 EUR
    • LISÄTIETO
      Jälkiruokaviini. Matala-alkoholinen viini (0,6-9,9%)
    • TUOTTAJAN ILMOITTAMAT AINESOSAT
      Sisältää sulfiitteja
    • PAKKAUS
      pullo
    • SULJENTA
      luonnonkorkki
    • VALMISTAJA/VALMISTUTTAJA
      Golser Wein
    • TAVARANTOIMITTAJA
      Norex Selected Brands
    • VALIKOIMA
      tilausvalikoima
  • Maku
    Maku

    Jälkiruoaksi tai jälkiruoan kanssa nautittavat makeat viinit valmistetaan useimmiten ylikypsistä ja siksi erityisen makeista ja aromikkaista rypäleistä. Voit löytää makeista jälkiruokaviineistä kypsän hedelmäisiä aromeja, kuten esimerkiksi persikkaa, aprikoosia sekä sitrushedelmiä. Monesti rypäleitä on kuivattanut botrytis-jalohome, joka antaa viiniin runsaan hunajaista aromia. Hunajan lisäksi viineistä voi löytyä hienostuneen raikasta hapokkuutta ja intensiivisen täyteläistä makeutta.

    Suomalaisiin jälkiruokaviineihin lukeutuu erilaiset marjoista valmistetut makeat viinit. Suomalaisissa jälkiruokaviineissä maistuu usein pääraaka-aineena käytetyn marjan tasapainoinen makeus ja raikas hapokkuus.

    Käyttövinkit

    Jälkiruoan ja viinin yhdistämisen yleissääntö on, että viinin kannattaa olla astetta ruokaa makeampaa. Jälkiruokaviinit sopivat parhaiten tuoreen marjaisten, hedelmäisten ja kermaisten jälkiruokien seuraan.

    Kokeile jälkiruokaviinien kanssa esimerkiksi kermavanukkaita, valkosuklaamoussea, crèpes suzette -lettuja, macaron-leivoksia tai sinihomejuustoja.

    Tarjoilu

    Tarjoile makeat jälkiruokaviinit hyvin viilennettyinä, 8–10-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa vajaassa kolmessa tunnissa.

    Tunnettuja jälkiruokaviinityyppejä ovat Sauternes, Tokaji, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese ja Eiswein.

    Jalohomeiset jälkiruokaviinit kuuluvat kaikista kypsytyskestävimpiin viineihin. Monia niistä voi kellaroida jopa useita vuosikymmeniä.

Juomien mahdollisesti sisältämät allergeenit käyvät ilmi tuotteen etiketistä. Alkoholijuoman valmistaja ja maahantuoja vastaavat kulutukseen luovuttamansa alkoholijuoman laadusta ja koostumuksesta sekä siitä, että tuote ja sen päällysmerkinnät ja muu esittely ovat siitä annettujen säännösten ja määräysten mukaisia. Huom! Tuotekuvat tai vuosikerta saattavat poiketa jakelussa tai myymälässä olevasta tuotteesta.